Carnestoltes de Pego 2012 tindrà activitats durant tot el dia

A més de tornar als carrers del centre del poble, el regidor de Festes anunciava a Ràdio Pego que enguany “durant tot el dia hi haja activitats perquè la gent isca de les cases i no només siga una festa de nit”. A més, hi haurà premi a la millor disfressa individual i a la millor disfressa col·lectiva.
El regidor de Festes, Raül Tamarit, va avançar el passat 10 de gener al programa de Ràdio Pego, ‘De primera mà’, algunes de les novetats que portarà aperallada la pujada als carrers de Pego el Carnestoltes. A més, va tornar a defensar això mateix, el tornar aquesta festa al nucli urbà. Assegurava Tamarit, al respecte d’aquesta qüestió que “trobem que hi ha necessitat” de tornar la festa al poble perquè el tradicional Carnestoltes de Pego “s’havia convertit en un macrobotellò” i “havia perdut el seu inici que era una festa popular en la que totes les associacions del poble col•laboraven”.

Reconeixia el titular de Festes que “esta decisió és un poc complicada”, però ressaltava el fet que Carnestoltes només “és una nit i que una nit és bona de passar” i per això demanava de bestreta, “a la gent del centre del poble un poc de comprensió”.

D’altra banda, informava Raül Tamarit que des de l’Ajuntament de Pego “anem a posar molta més seguretat de la que hi havia abans […] per a intentar perjudicar, el mínim possible a la gent del poble i perquè hi haja el mínim de desperfectes”.

Incidia Tamarit en què el Carnestoltes es puja al poble “perquè la gent participe més” i per a fomentar-ho des de la regidoria de Festes s’està programant activitats per a tot el dia “per a què la gent isca de les cases i que no només siga una festa de nit”.

Que dissabte hi haja activitats tot el dia no significa, aclaria el regidor de Festes, que desaparega el carnestoltes infantil, que continuarà celebrant-se divendres de vesprada. Així, l’animació de dissabte serà complementària. Hi haurà “inflables tot el dia perquè els xiquets isquen de casa també acompanyats dels seus pares i mares”. Aqueixos inflables seran gratuïts, amb la condició que es puge disfressat o disfressada. “Per la vesprada, a partir de les 17h. pel recorregut de la desfilada nocturna, hi haurà una batucada animant tota la vesprada” especificava Raül Tamarit que animava a la gent a que ja isca disfressada a aqueixes hores per a començar a donar color al poble. També anunciava que “durant la vesprada es muntaran les barres i, mentres, la xaranga anirà animant l’ambient”.

Confiava Raül Tamarit que “la gent vinga a divertir-se i a passar-ho bé, perquè això és el principal”. Avançava el programa d’aqueixa nit, la del 18 de febrer, que és quan enguany se celebrarà Carnestoltes. En la zona de les discoteques, aquestes també posaran música al davant dels seus locals. Un intent de “no massificar tant”. Al poble, de 22h. a 1 de la matinada “hi haurà orquestra al Pla de la Font. A la 1:30h. de la matinada començarà la desfilada des del Passeig Cervantes a la Plaça del Mercat. Hi haurà dos batucades i una xaranga amenitzant aquesta desfilada”. Així mateix, anunciava el regidor de Festes que enguany hi haurà premi a la millor disfressa individual i a la millor disfressa col•lectiva amb una quantia de 100 euros cada premi. A la plaça del Mercat, on acaba la desfilada hi haurà “dos orquestres i diverses zones amb discomòbil amb diferent música”.

Pel que fa a les barres de Carnestoltes, “serà com habitualment venia fent-se”, afirmava Tamarit. S’haurà de sol•licitar per escrit a l’Ajuntament de Pego i es necessitarà llicència de bar per a poder obtenir-ne una. Les sol•licituds es poden descarregar a la web de l’ajuntament, www.pego.org o arreplegar-se al mateix ajuntament. La regidoria de Festes calcula que es podran posar entre 20 i 25 barres per la zona de la Plaça del Mercat, és per això que ja ha previst que, si hi hagués més demanda que oferta es faria sorteig. També assenyalava el regidor que “l’Associació d’Hosteleria tenen preferència perquè són els que estan pagant els impostos”.

198 Visites

Deixa un comentari