Carles Vicent Siscar guanya el Premi Ibn Hazm de poesia de Xàtiva per l’obra Exposició temporal

Esta vesprada el poeta pegolí estarà present a l’acte de lliurament de la 33 edició dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva que tindrà lloc a les 20h., a l’espai cultural de Sant Domènech. El Premi Ibn Hazm de poesia en valencià està dotat amb 4.000 euros.
Sabem que Pego és un poble amb un important nombre d’escriptors i escriptores d’èxit en diferents modalitats. Hui en tenim una nova prova perquè esta vesprada, el pegolí Carles Vicent Siscar rebrà el premi Ibn Hazm de poesia en valencià, de la 33 edició dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva, per l’obra Exposició temporal que, com ve indica el títol, mostra un seguit de quadres que recorren les diferents etapes de la vida, traient a la llum la temporalitat del moment. El premi Ibn Hazm de poesia en valencià, amb una dotació econòmica de 4.000 euros

El jurat que ha decidit premiar l’obra del poeta pegolí ha estat Isabel Robles, Vicent Soriano i Alfred Aranda, sent presidit per la regidora de Cultura de Xàtiva.
Carles Vicent Siscar va guanyar en 2007 el premi “25 d’abril de poesia Vila de Benissa” per Viatge amb veu. Aleshores un altre poeta, Tomàs Llopis, declarava que «La poesia de Carles comunica». Una afirmació que era confirmada pel propi Carles Siscar. Ho expressava explicant que, eixir de l’anonimat «és despullar-se i mostrar el més privat. És parlar de cadascú». Siscar, a més va confessar que s’alimenta de la poesia dia a dia i la definia «com a procés imprescindible» per a ell. És per a Carles Vicent Siscar un recer on pot dir sense parar, «certeses que em permeten dir coses» i recitava la següent afirmació «com unes mans la poesia desa el desori.»

El premi Blai Bellver de narrativa en valencià, dotat amb 9.000 euros, ha estat per a l’escriptor suecà Josep Franco, per la seua obra Cinc Cadàvers.

Finalment, el premi Carlos Sarthou d’assaig i investigació, dotat també amb 4.000 euros, ha recaigut en l’historiador xativí Josep Lluís Cebrià, pel seu treball titulat Els fumerals de rajola de Xàtiva, monuments de la industrialització.

Esta vesprada, a les 20h., en l’espai cultural de Sant Domènec tindrà lloc la 33ª edició de la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva. Enguany, la conducció de l’acte serà responsabilitat de l’actor xativí Elies Barberà. El fil conductor de la cerimònia serà Xàtiva en la literatura. Sota esta temàtica, Barberà llegirà fragments d’obres literàries que parlen sobre la ciutat, partint des de l’antiguitat clàssica, amb un text de Catul, per arribar fins a grans representants de les lletres contemporànies, com ara Vicent Andrés Estellés i Joan Sales o autors actuals com ara Joan Benesiu o Joan Olivares. Este acte també comptarà amb la participació del quartet de corda de Capella d’Art Músic, qui interpretarà peces musicals de Corelli i Mozart.

1212 Visites

Deixa un comentari