Ahir va tindre lloc a l’Ajuntament de Pego el plenari ordinari corresponent al mes de novembre.

Una vegada més l’equip de govern tripartit es va trobar sol a l’hora de debatre els punts previstos en l’ordre del dia doncs cap dels regidors de l’oposició va assistir a la sessió. Tot i això, els 9 regidors aprovaren per unanimitat totes les propostes previstes.
Així, l’Ajuntament de Pego va aprovar la inscripció en els bens municipals de dos solars on s’ubica la piscina coberta municipal i que a hores d’ara, amb la piscina ja construïda, encara no estaven a nom de l’Ajuntament.

Segons va explicar al plenari el regidor d’esports, el socialista Rafel Moll, l’anterior equip de govern havera tingut que tindre tots els terrenys en regla abans de començar la construcció de la piscina doncs estes irregularitats han contribuït en el retard de la seva homologació. Uns tràmits que podran començar ara, un cop ja s’han inscrit tots els terrenys sobre els que s’alça la instal·lació esportiva.L’equip de govern va aprovar en la sessió d’ahir els estatuts de la fundació pro-persones amb discapacitat de la Marina Alta, ixí com la contribució per part de l’Ajuntament de Pego, com a membre d’esta entitat, d’un total de 2350€. Formaran part del seu consell d’administració el popular Carmelo Ortolà, la socialista Anna Aparisi i el nacionalista Joan Carles Cambrils.

La regidora de serveis socials, Anna Aparisi va assenyalar la importància d’esta fundació a l’hora de defendre els interessos dels discapacitats i va reiterar algunes de les demandes del col·lectiu a la comarca, ho siga: la construcció d’un centre de dia i d’una residència permanent per als pacients més greus.Per la seva banda, l’alcalde va intervindre per apuntar que l’Ajuntament ja formava part de la fundació i que degut a un canvi en els estatuts estos s’havien de tornar a passar pel plenari. El popular va aprofitar la seva intervenció per anunciar la construcció d’un centre sociosanitari que funcionari com a residència per a 40 pacients i com a centre de dia per a 20 malalts més. Ortolà va afirmar que l’execució de l’obra, en principi prevista a Benissa, anava a ser finançada per la conselleria en un 65% i pels ajuntaments en un 35%.

La socialista Aparisi va voler puntualitzar que al seu entendre eixos tant per cents no eren els reals, sinó que els ajuntaments de la comarca s’anaven a encarregar del 80% del finançament de les instal·lacions mentre que conselleria sols corria amb un 20% de les despeses. No va hi haure acord al voltant de les xifres però finalment el dictamen va ser aprovat per majoria absoluta.

El tercer punt abordava la modificació puntual nº12 del pla general d’ordenació urbana de pego, que en aquest cas fa referència als terrenys dotacionals del centre del poble, concretament els que aniran destinat a l’ampliació de l’edifici consistorial.

A petició del regidor d’urbanisme, la secretaria va llegir l’informe elaborat per l’arquitecta municipal i segons el qual es desestimaven 2 de les 3 al·legacions presentades. Eduardo Siscar va voler puntualitzar el seu desacord amb part de l’informe però tot i això va votar a favor de la modificació junt amb la resta de l’equip de govern.

Sense deixar l’urbanisme, el tripartit va votar a favor de la subsanació d’errors comesos al sector 2 i que fessin referència a un error en l’enumeració de finques que va ser subsanat a instàncies del registre de la propietat.

La sessió va continuar amb l’aprovació del plec de condicions per al lloguer d’un immoble a la Marjal. Concretament un terreny ubicat front la gasolinera de montepego i que en principi anava destinat a la construcció d’un centre de recepció per al parc natural. Ara des del consistori s’aposta per construir allí un hivernacle experimental que funcione com a planter ecològic de les varietats d’arròs de la Marjal i també d’altres cultius. Les empreses interessades hauran d’acomplir amb este objectiu i tal i com va puntualitzar l’alcalde, hauran de sotmetre’s al Porn de la Marjal.


El regidor de medi ambient, el nacionalista Pau Folquès va explicar com esta iniciativa respon a l’esforç de l’Ajuntament per donar valor afegit al parc natural. El regidor va acusar a conselleria de no tindre la mateixa actitud i de limitar-se a sol·licitar infrastructures com les de la Muntanyeta Verda per la construcció de vestuaris.


En els assumptes d’urgència, es van plantejar dues mocions, una que feia referència al dia mundial contra la violència de gènere que se celebra hui i una altra que es feia ressò de la campanya “pobresa zero” duta a terme per les associacions del municipi.

El popular Carmelo Ortolà va voler donar lectura al document que els responsables de la campanya “pobresa zero” van presentar a l’ajuntament i en què es demana al consistori que done suport a la campanya i alhora remeta a conselleria i a la coordinadora de ong’s per al desenvolupament, el contingut de les seves reivindicacions.


Per la seva banda, la socialista Anna Aparisi va instar a l’equip de govern a aprovar la moció consensuada pel tripartit en que es reclamen una sèrie de mesures per acabar amb la violència que s’exerceix contra les dones i que segons la regidora és una mostra de la brutal desigualtat que existeix encara al si de la nostra societat.


Tant el portaveu del bloc, Joan Carles Cambrils, com l’alcalde Carmelo Ortolà van voler mostrar en plenari la seva repulsa a esta lacra social.


La sessió va acabar amb la crida per part de tots els grups perquè esta vesprada a les 8 tothom acudisca a la concentració convocada a la plaça del mercat contra la violència que s’exerceix sobre les dones. L’equip de govern va voler guardar un minut de silenci en memòria de totes les víctimes, un silenci que va ser trencat amb l’aplaudiment dels regidors .
398 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!