A juny s’iniciarà la instal•lació de Barracons per a el Carolina Sala


Els instituts de la Marina Alta han començat a funcionar amb una mitjana de 4 anys de retard. A Pego se soluciona actualment el registre de la propietat dels terrenys on es preveu construir el nou Enric Valor.

El regidor d’Educació de Pego, el nacionalista Àngel Sendra va informar divendres passat al programa Paideia que al mes de juny s’iniciarà la instal•lació d’aules prefabricades al poliesportiu La trilladora. Els barracons acolliran els alumnes procedents del Carolina Sala, que s’enderrocarà i construirà de nou. No obstant, el termini d’execució de les obres es desconeix, així com el temps que hauran de romandre els alumnes al poliesportiu.

En quant a l’institut, que per al proper curs també tindrà dos aules prefabricades, Sendra va explicar que està corregint-se actualment la propietat de la parcel•la on anirà el nou centre, ja que no estava registrada com a què era de propietat municipal.

En aquest sentit, cal dir que les infraestructures educatives en la comarca de la Marina Alta arriben amb retard mentre el creixement poblacional urgeix més centres per a oferir una ensenyança de qualitat. Un informe de la Federació d’Ensenyança de Comissions Obreres fa un repàs sobre la previsió de la conselleria i l’inici real de les obres dels instituts de la comarca.

En aquest estudi, CC OO posa de manifest que els centres de secundària s’han posat en funcionament amb una mitja de 4 anys de retard. Però, a més, després d’anunciar la Conselleria d’Educació en 2003 que en el pla Creaescola ja es contemplava el tercer IES de Dénia i un nou a Pego, la realitat és que cap dels dos municipis compte a hores d’ara amb esta infraestructura. Un cas semblant és del centre d’Orba, projectat per al 2002 i les obres del qual encara no han començat.

Junt amb el retard de la posada en marxa dels instituts de la comarca, el sindicat CC OO denúncia en el seu informe la massificació escolar que pateixen els centres que converteix als instituts en «ingovernables» i «crea problemes de disciplina».


475 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!