15 dels 20 projectes del Pla E aprovats a dia d’avui

Ahir coneixíem que fins al moment el Ministeri d’Administracions Públiques ha donat el seu vist-i-plau a 15 dels 20 projectes presentats per a executar dins el Pla E 2010. A final de setmana podria augmentar-se el nombre. Entre els projectes aprovats es troba l’adequació de l’antiga agència de lectura per a traslladar allí Ràdio Pego i fer-la accessible a tot el món. També s’han aprovat els projectes de millora energètica de diversos sectors de l’enllumenat públic.
Ahir els portaveus de l’equip de govern anunciaven al programa d’aquesta casa, ‘Taula Oberta’, que el Ministeri d’Administracions Públiques ha donat el seu vist-i-plau a 15 dels 20 projectes presentats per l’Ajuntament de Pego per a executar dins el Pla E 2010.

Un d’eixos projectes toca ben de prop a aquesta emissora. Es tracta de l’adequació d’un nou local situat en una planta baixa, més concretament l’antiga agència de lectura, per a situar la ràdio i fer-la accessible a tot el món. Ho destacava Àngel Sendra, portaveu del Bloc:

Un altre projecte important també aprovat és la modificació de la xarxa de clavegueram del carrer Capità Cendra que té una fuga d’aigua que vessa a un dels barrancs del poble i que és reiteradament denunciada per la CHJ, el que li costa anualment al poble de Pego uns 6.000 euros, segons informava la socialista i regidora d’urbanisme Anna Aparisi, qui també assenyalava que trobar la localització del vessament ha comportat un llarg treball de camp per a la regidoria d’Aigües.

També tenen el vist-i-plau la major part dels projectes d’eficiència i estalvi energètic, que estan focalitzats, sobretot, en l’enllumenat públic dels sectors dels afores del poble com són el sector II, el Calvari, la piscina coberta i Verdales, com explicava Carmelo Ortolà, alcalde Pego.

Així els 15 projectes que actualment estan definitivament aprovats són:

1- Actuacions de millora en l’eficiència i estalvi energètic de la xarxa d’enllumenament públic del sector II. Més concretament es tracta de la renovació de les instal•lacions de l’enllumenat exterior municipal amb l’objecte de reduir el consum energètic. Previsió de persones a ocupar: 1. Termini d’execució: 3 mesos. Import amb impostos: 56.834,20 Euros.

2- Modificació de la xarxa de clavegueram del carrer Capità Cendra. Aquest és un projecte de millora en el claveguera, depuració i reutilització de les aigües residuals. Previsió de persones a ocupar: 4. Termini d’execució: 1 mes. Import amb impostos: 58.785,34 euros.

3- Implantació de sistemes d’estalvi d’energia. Es tracta de la instal•lació d’energia solar tèrmica per al recolzament d’aigua calenta sanitària en instal•lacions municipals esportives, més concretament al Camp de Futbol Cervantes. Previsió de persones a ocupar: 2. Termini d’execució: 21 dies. Import amb impostos: 21.208, 28 euros.

4- Implantació de xarxa WI-FI local en el casc urbà. Un projecte basat en la instal•lació de xarxes inalàmbriques d’accés WI-FI en edificis i instal•lacions municipals del nucli urbà. Previsió de persones a ocupar: 3. Termini d’execució: 4 mesos. Import amb impostos: 38.331,97 euros.

5- Millora de la infrastructura informàtica municipal en relació amb el Pla de Modernització local; amb l’adquisició d’equips i sistemes de telecomunicacions o per al tractament de la informació. Previsió de persones a ocupar: 4. Termini d’execució: 2 mesos. Import amb impostos: 89.146,01 euros.

6- Substitució de la xarxa d’aigua potable en el carrer Picadora. Un projecte de substitució de materials i tecnologies en les xarxes de distribució d’aigua. Previsió de persones a ocupar: 6. Termini d’execució: 2 mesos. Import amb impostos: 96.279,79 euros.

10- Habilitació parcial de l’edifici de Serveis Socials per a taller de persones en situació de dependència. El que implica l’adequació, rehabilitació o millora d’edificis de propietat municipal per a l’atenció a persones en situació de dependència, així com la supressió de barreres arquitectòniques. Previsió de persones a ocupar: 4. Termini d’execució: 4 mesos. Import amb impostos: 89.484,36 euros.

11- Actuacions en matèria de protecció del C.P. Carolina Sala dins de la construcció, adequació i millora dels centres educatius. Previsió de persones a ocupar: 3. Termini d’execució: 7 dies. Import amb impostos: 7.579,44 euros.

12- Actuacions de reparació dels serveis al C.P. Ambra dins de la construcció, adequació i millora dels centres educatius. Previsió de persones a ocupar: 2. Termini d’execució: 15 dies. Import amb impostos: 3.697,20 euros.

13- Actuacions de reparació de la impermeabilització del C.P. Ambra dins de la construcció, adequació i millora dels centres educatius. Previsió de persones a ocupar: 3. Termini d’execució: 15 dies. . Import amb impostos: 3.550, 17 euros.

14- Actuacions de reparació de la pista poliesportiva del C.P. Rosalia Bondia dins de la construcció, adequació i millora dels centres educatius. Previsió de persones a ocupar: 3. Termini d’execució: 7 dies. Import amb impostos: 10.709,46 euros.

15- Implantació d’un S.I.G per a la gestió i manteniment de la senyalització vial urbana, xarxes de subministrament, jardineria i control d’ocupacions. El que implica una modernització de l’administració municipal mitjançant l’establiment de processos de gestió documental, digitalització i accés a xarxes de comunicació d’alta velocitat, fixes i mòbils. Previsió de persones a ocupar: 2. Termini d’execució: 4 mesos. Import amb impostos: 55.796 euros.

16- Instal•lació d’elements de senyalització turística al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Adequació i senyalització de sendes, circuits i camins autoguiats. Previsió de persones a ocupar: 1. Termini d’execució: 15 dies. Import amb impostos: 2.070,60 euros.

18- Substitució de làmpades existents i instal•lació de sistemes de regulació per reductor de flux al Calvari i a la piscina coberta i manteniment de làmpades existents de vapor de sodi d’alta pressió a Verdales. És un projecte de renovació de les instal•lacions d’enllumenat exterior municipal amb l’objecte de reduir el consum energètic. Previsió de persones a ocupar: 1. Termini d’execució: 3 mesos. Import amb impostos: 61.943,62 euros.

19- Adequació de local municipal per a Ràdio Pego. Aquest projecte entraria en la qualificació de construcció, adequació i millora de centres de serveis socials, sanitaris, culturals i esportius. Previsió de persones a ocupar: 4. Termini d’execució: 5 mesos. Import amb impostos: 105.350,61 euros.

Els 20 projectes presentats inicialment tenen un pressupost total d’1.193.829 euros; la mateixa xifra que assigna el Pla E per a Pego.


573 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!