10 col•lectius de la Marina Alta se sumen a les mobilitzacions ciutadanes “per la nostra terra”

El dissabte 21 d´abril a València, Castelló i Alacant hi ha convocades a les 6 de la vesprada manifestacions ciutadanes per a reclamar un canvi en la política territorial i una moratòria urbanística al País València. La Marina Alta estarà ben representada. La comarca de la Marina Alta estarà ben representada el proper 21 d´abril, dissabte, a la manifestació de València organitzada per Compromís pel Territori però recolzada per moltíssims altres col•lectius d´arreu del territori valencià que demanen un canvi de política urbanística.

Des de la Marina Alta els col•lectius que estaran presents són: Associació Arrels del Pego, Assemblea de Joves de Benissa, CAPEV, Casal Jaume I de Benissa, Col•lectiu “El Runar” de Benissa, Associació “Gelibre” de L’Atzúbia, STE-PV, Col•lectiu “Vall de Pop” i Associació “Veïns de Parcent”. A més de tots els ciutadans i ciutadanes que es vullguen desplaçar a València per tal de manifestar el seu rebuig a l´urbanisme actual.

Des del col•lectiu “El Runar”, Àngel Ibáñez va dir que “tal i com estan les coses cal anar a manifestar-nos perquè els governants prenguen nota per a les properes eleccions doncs no pot ser que continue manant l’especulació i els projectes insostenibles”. Josep Nadal, d’Arrels va posar com a exemple el cas de Pego on “els interessos particulars àvids de diners ràpids estan depredant el territori de manera irreversible i amenaçant-lo buscant aliances i el poder per poder dur a terme les seues maquinacions, amb gent relacionada amb personatges impresentables com l’anterior alcalde de Pego”.

Jesús Pons, de “Gelibre” va explicar el cas de la seua menuda població
com un trist referent del que està passant i va afegir: “cal canviar les lleis, doncs en cas contrari, el problema va voltant hui a un poble i demà a un altre però tots estem amenaçats per la pluja de taulells com mostra el cartell anunciador”. Des de “Veïns de Parcent”, Joan Carles Poquet va posar de manifest que “no sols és el futur d’aquesta legislatura el que està en joc, és el futur dels nostres fills, nets i així fins arribar a 500 anys”.

“Es necessita un canvi en la política urbanística radical que propicie
l’interés general, el desenvolupament sostenible i no l’especulació
pura i dura”. Ha posat com a exemple del document de Compromís pel Territori, “Bases per a una nova política territorial”, algunes de les
vulneracions al seu poble doncs en aquest document es demana, entre altres, que els informes d’impacte ambiental i de recursos hídrics siguen vinculants a l´igual que es demana una moratòria per aquelles poblacions que vulguen créixer amb projectes fora d’ordenament o, estant dins d’ell, augmentant més d’un 10%.

Durant la presentació d´aquesta massiva participació a la manifestació els membres dels col•lectius van afirmar que és evident que els ajuntaments busquen els buits legals d’unes lleis que són un colador per als promotors sense escrúpols, la Generalitat Valenciana defensa i impulsa aquesta connivència i s’ha fet necessari arribar a Europa per tal que la malaltia que sofreix la nostra societat siga diagnosticada com greu en el darrer informe dels eurodiputats.

Afegien que el que és trist és que no hi ha cap intenció de seguir les recomanacions, per això cal que la ciutadania prenga la paraula i no desaprofite aquesta ocasió. Necessitem estar tots i totes: els que tenim el problema ara damunt i els que els tindran demà, sentencien els organitzadors de l´acte.

Aquestes associacions han organitzat autobusos gratuïts que recorreran
els diferents pobles de la marina per a la gent que vulga acudir. Per tal d’anar-hi sols cal telefonar el més prompte possible al 609 241 740 i així ser informat del punt exacte de trobada. Els autobusos eixiran entre les 15:15 i les 15:30, en funció del lloc d’eixida.
424 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!