Èxit de participació en els distints esports proposats des de la regidoria de l’àrea

Al voltant de 150 persones han decidit practicar algun dels esports que proposa la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pego per tal d’augmentar la salut física a més de la salut psíquica, un altre dels aspectes de practicar gimnàstica de manteniment, pilates, tai-xi o atletisme és poder socialitzar-se en gent que té un interès comú.
Ha passat més o menys un mes i mig des què la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pego va posar en marxa les activitats programades per a la temporada 2009/2010 dirigides a la població adulta i, de moment, són al voltant de 150 persones les que han elegit dedicar, unes hores a la setmana del seu temps, a practicar una de les activitats oferides per la Regidoria d’Esports per a aquest any, ja siga gimnàstica de manteniment, pilates, tai-chi o atletisme en pista per a adults.

La finalitat d’aquestes activitats, segons informa la Regidoria d’Esports, és augmentar l’oferta esportiva i així motivar a la gent adulta a practicar algun tipus d’exercici físic. I és que el ventall de possibilitats esportives és amplíssim, tot i que els mitjans de comunicació només solen parlar del futbol professional en els seus espais informatius dedicats als esports. I és eixa, precisament, l’aposta de la Regidoria d’Esport, facilitar l’accés de la gent adulta a diferents esports.

Si parlem de gimnàstica de manteniment hem de dir que hi ha dos grups i ambdós es divideixen en dos torns, un pel matí i l’altre per la vesprada, el primer va dirigit a persones de totes les edats i en estos moments hi ha 30 persones matriculades, el segon grup va dirigit a persones de la tercera edat, i en este grup hi ha 35 persones matriculades. La gimnàstica de manteniment, de diferent intensitat, treballa la coordinació, la força, la flexibilitat i la resistència, a més des d’aquesta especialitat s’organitzen caminades pel poble i altres activitats que fomenten la salut dels i les assistents.

D’altra banda, el Pilates és una activitat d’intensitat mitjana, on es treballen tots els músculs del cos, donant molta importància al treball de la flexibilitat i control de la postura, dins d’un ambient relaxant amb música suau i amb un monitor/a comunicatiu amb l’alumne. Aquesta activitat contribueix a millorar de forma gradual la condició física i la salut de les persones que la practiquen. El grup compta amb 60 alumnes dividits en dos grups, un per la vesprada i l’altre per la nit.

També des de la Regidoria d’Esports, s’organitzen classes de Tai-Chi que es realitzen al Pavelló de l’institut. Assisteixen al voltant de 10 persones disposades a millorar la flexibilitat i, en general, el benestar de les persones que el practiquen.

Per últim, l’atletisme en pista que es practica al Pujol dóna l’oportunitat de córrer disciplinadament a persones adultes a les que els agrada aquesta activitat física. De moment, són 6 persones les interessades a conèixer pautes per a millorar el seu córrer, ja que a Pego són cada vegada més les persones que corren pel terme. Amb l’atletisme en pista es pretén treballar la resistència i anar augmentant la intensitat per tal de superar les marques i preparar-se per participar en curses.

Amb aquesta proposta d’activitats, la Regidoria d’Esports, demostra que continua “animant a la població a practicar esport ja que és la manera més natural d’augmentar la salut física a més de la salut psíquica”. Alhora des de la Regidoria d’Esports s’aprofita el moment per a “donar l’enhorabona a les persones que ja ho fan perquè de segur que el seu cos els ho agreix”.
636 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!