La ITV d’Ondara es posarà en marxa a desembre

El primer pas per a l’obertura del taller permanent de l’Inspecció Tècnica de Vehicles a la veïna localitat d’Ondara ha estat obertura al trànsit la nova rotonda que accedeix al servei d’inspecció. Fa més de quatre anys que l’Ajuntament d’Ondara va sol•licitar a la Inspecció Tècnica de Vehicles ubicar les seues instal•lacions permanents a la comarca a l’esmentada localitat. I és que fins el moment el servei de l’ITV s’ha ofert a Dénia i, de forma itinerant, en altres pobles, com bé saben els habitants de Pego que tenen vehicle a motor.

Al respecte de la nova ubicació de l’ITV a la comarca l’empresa que gestionarà la nova oficina a la Marina Alta, Atecsa, avançava ahir que està previst que la seu d’Ondara puga començar a donar servei el proper mes de desembre. El director general de la mercantil, Manuel Trigo, va indicar estes previsions en la inauguració de la rotonda per la que s’accedirà des del nucli urbà d’Ondara a la nau.

La glorieta d’intersecció de la CV-731 i CV-726 té quatre vials que conflueixen en ella; la carretera que arriba des d’Ondara; la que ix cap al Polisportiu, Pamis i la ITV; la que puja cap als pobles de l’interior (Beniarbeig o Benidoleig), i un futur vial que serà el que proporcione accés a la futura estació de tren projectada per a Ondara dins del projecte del traçat del tren Gandia-Dénia.

La nova rotonda ha estat finançat per Atecsa, l’empresa concessionària de la Conselleria d’Indústria per a prestar el servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles en tota la comarca de la Marina Alta. El pressupost total de la glorieta ascendix a 446.335 euros, i inclou, a més, la creació d’un nou accés de vianants des d’Ondara fins a la zona del polisportiu i de Pamis. Un accés que està quasi acabat.

El projecte de la rotonda va sorgir fa tres anys, quan el primer edil d’Ondara va negociar el trasllat de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de Dénia fins a Ondara, en una zona a l’entrada de la carretera de Pamis.

L’Ajuntament d’Ondara va aprovar en el seu dia per unanimitat, amb el suport de totes les forces polítiques, el conveni firmat amb Atecsa per a ubicar en esta zona la ITV. Un acord pel qual l’empresa concessionària es comprometia a finançar la rotonda que ara donarà accés a les seues instal•lacions. A més, esta rotonda també serà la que proporcione accés a la futura estació de tren projectada per a Ondara, van apuntar des de l’Ajuntament de la localitat.

630 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!