CREAMA desenvolupa un Pla d’Ocupació per a persones en risc d’exclusió social que aconsegueix 22 insercions

El Pla està finançat pel SERVEF i el Fons Social Europeu i destinat a persones amb major grau de dificultat d’inserció laboral. En total hi hagut 36 participants dels municipis que formen part del consorci comarcal. S’han aconseguit 6 contractes indefinits, 4 contractes de més de 6 mesos i 12 contractes de més de 3 mesos. Els participants en este programa han sigut derivats, la major part, pels departaments municipals de Serveis Socials. El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) ha desenvolupat un Pla Integral d’Ocupació (PEU) d’exclusió social finançat pel SERVEF i el Fons Social Europeu. Este projecte ha estat dirigit a persones amb un major grau de dificultat d’inserció, perceptors de rendes mínimes o que no poden accedir a elles, persones amb problemes de drogodependències o alcoholisme en procés de rehabilitació, expresidiaris i víctimes de violència de gènere. En total hi ha hagut 36 participants dels municipis que conformen el consorci comarcal: Pego, Dénia, Gata, Benissa, Calp, El Verger, Ondara, Pedreguer, Teulada-Moraira i Xàbia. La distribució per sexes ha sigut de 23 dones i 13 hòmens, la majoria d’ells d’entre 30 a 45 anys d’edat.

Este PEU buscava la inserció d’un grup d’usuaris amb un perfil professional baix, ja que la majoria d’ells no tenien estudis o només el graduat escolar. Tot i això, el treball dels tècnics ha tingut un resultat positiu, ja que s’han aconseguit 6 contractes indefinits, 4 contractes de més de 6 mesos i 12 contractes de més de 3 mesos. Els participants en este programa han sigut derivats, la major part d’ells, pels departaments municipals de Serveis Socials.

Els tècnics del CREAMA han fet itineraris individualitzats d’inserció per a facilitar als usuaris tot tipus d’informació sobre ocupació, tècniques de recerca de treball, accions formatives i per a la millora de la qualificació i accions de motivació i habilitats per a eixa recerca d’ocupació. Així mateix, s’han realitzat accions formatives amb tres cursos de manipulador d’aliments, dos de cambrera de pisos, un de maneig de carretons elevadors i un altre de conserge amb mòduls d’electricitat, llanterneria, jardineria i manteniment de piscines.

La formació dels usuaris s’ha completat amb una xerrada sobre legislació laboral a càrrec d’un tècnic de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. En ella es va parlar sobre tipus de contracte, cotitzacions, nòmines i condicions per a la jubilació.


694 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!