La nova Fira compleix les expectatives

Almenys és el que es desprèn de les valoracions de la regidoria de Comerç i de la pròpia Associació de Comerciants. Ambdós, però reconeixen que hi ha aspectes que millorar de cara a la VII edició que se celebrarà l’any 2010. També es destaca, des de l’Associació de Comerciants que el cartró per al Divendres Comercial només es podrà fer servir el 1r Divendres Comercial, el dia 4 de desembre de vesprada.
Després de reposar els excessos que sempre arrossega participar en una Fira. Hem volgut conèixer quina ha estat la impressió de la VI Fira i Festa del Comerç de Pego per a la Regidoria de Comerç i per a l’Associació de Comerciants, responsables de la realització de l’esdeveniment que va tenir lloc el cap de setmana passat al municipi.

Tot i que el vent va voler tornar a acompanyar la festa dels comerciants a Pego, enguany els efectes molestos d’aquest no han estat tan notoris com en l’edició passada, entre d’altres coses, perquè la Plaça del Mercat està ben resguardada i més encara ho està el Mercat Municipal. Així, la meteorologia no va restar vivacitat a la VI Fira i Festa del Comerç de Pego i el fet d’Experimentar Pego.

Pepa Sendra, regidora de Comerç de l’Ajuntament de Pego declarava que “la valoració és positiva perquè la Fira es munta de cara a què els comerços donen a conèixer les seues ofertes” i ressaltava que després d’haver parlat amb la presidenta de l’Associació de Comerciants coincidien a valorar la Fira molt positivament. Tot i això, admetia Pepa Sendra que “sabem que hi ha coses que han quedat soltes i que procurarem que tinguen remei per a les properes edicions”, que tot apunta a què tindran un format més similar al d’enguany que al d’edicions anteriors.

Victòria Pastor, presidenta de l’Associació de Comerciants informava que “la majoria de comerciants estem contents en quant a què, almenys, hem tingut una experiència diferent aquest cap de setmana”, ressaltant com de “divertit” ha estat poder anar de tenda en tenda realitzant les diferents experiències preparades per a l’ocasió. Apuntava Victòria Pastor, que la valoració no estarà completa fins que no passe el I Divendres Comercial que tindrà lloc el divendres 4 de desembre per la vesprada.

Les colles de xiquets i xiquetes van passar, incansablement, per tots els comerços participants en la VI Fira i Festa del Comerç àvids de noves experiències i de superació de reptes per tal de complementar el cartró ‘Experimenta Pego’, que el I Divendres Comercial es convertirà en diners en les compres superiors a 30 euros. Un fet, aquest de les experiències, que “agraïa als comerciants” la presidenta de l’Associació de Comerciants.

Així, després de la valoració de la Fira, es focalitza l’atenció en el Divendres Comercial. Però assegurava la regidora de Comerç que “ens asseurem abans per a organitzar els esdeveniments i que tinguen uns horaris més fixos i que tinguen una ubicació més concreta, que no estiga més dispersa”. Destacava també Pepa Sendra que “el mercat municipal va ser el lloc perfecte per a prescindir de carpes i estands abaratint els costos i podent invertir en altres coses que han fet que la fira millorara”. Els establiments participants en aquesta VI Fira i Festa del Comerç de Pego el mateix cap de setmana ja començaren a pensar en l’edició de l’any que ve.

La sensació general coincideix, segons Pepa Sendra, a valorar “l’atractiu del que es va exposar a l’interior del Mercat Municipal”. I com a propostes per a l’any que ve, es suggeria una major “concreció” dels comerços, el que apuntava la regidora de Comerç es traduiria en “què s’aglutine tot en el que és el dissabte i que diumenge les tendes estiguen tancades i els comerciants estiguen en el punt d’exposició per a què puguen explicar el que tenen”.

Tornant al Divendres Comercial, la pregunta és: Com es podrà accedir als Divendres Comercials que succeisquen al 4 de desembre? Una qüestió, aquesta, que encara està per concretar des de l’Associació de Comerciants, segons confessava la seua presidenta. Serà, per tant, aquest punt el que més temps absorbirà en la propera assemblea de l’Associació de Comerciants.

El que si que té clar l’Associació de Comerciants és que “la intenció és que cada divendres tinga alguna cosa especial referen a l’altre […] que vaja a buscar punts diferents” amb algun fil conductor que els lligue tots i que acabe unificant “oci i compra” en els ‘Divendres Comercials’.

Finalment, tant Pepa Sendra com Victòria Pastor agraïen l’esforç de tothom i la participació de la gent en l’esdeveniment central del cap de setmana passat, la VI Fira i Festa del Comerç de Pego.


674 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!