Èxit d’assistència a les diferents activitats de la Setmana de la Dona

El bon oratge va acompanyar durant tot el cap de setmana als distints actes que van tenir lloc a l’aire lliure com són el dinar del dia de la dona, la cursa no competitiva o la III Trobada de Boixeteres. Aquesta vesprada es realitza, a la Casa de la Cultura, una segona sessió del curs d’art floral a les 4 de la vesprada. A les 6 tindrà lloc la conferència ‘Coeducació, educar en la igualtat’ a càrrec de la Direcció General de la Dona. El primer plànol d’una xiqueta d’ulls grans, cabells llargs i bruns de títol ‘Qui em desvelarà els misteris de la vida… de l’amor’, ha estat la fotografia guanyadora del Concurs de Fotografies del Dia de la Dona que tenia com a tema a desenvolupar el mateix Dia Internacional de la Dona Treballadora, i pertany a Remei Sendra Mengual que va guanyar una càmera digital. El segon premi sota el títol de ‘Generacions’ mostrava 4 generacions de dones d’una mateixa família amb el seu paral•lelisme a l’evolució de les càmeres fotogràfiques, l’autora de la fotografia, Xaro Piera Mengual, aconseguia un Mp4 i alhora que confessava que va rebutjar ser jurat per a poder participar en el concurs ja que li apassiona el món de la fotografia.

El jurat del Concurs va estar composat pel Grup de Dones Cabal, les Mestresses de Casa, les Ladies de MontePego i el regidor d’Igualtat d’Oportunitats, Àngel Sendra.


Si de vesprada les imatges visuals dominaven les activitats de la Setmana de la Dona, de nit, al Teatre Municipal a través de la música del Quintet de Metalls Al Vent i la veu de la soprano Dolores Amèlia Medina les imatges es podien dibuixar mentalment a través dels sons. Però no només va haver música en aquest concert. Ja que la presentadora de l’acte, Elvira Cambrils va introduir cada cançó amb botxins d’història feminista. La segona part del concert introduïa l’audiència en la realitat actual “potser ara amb la crisi és el moment de considerar la conveniència de compartir les obligacions familiars […] la corresponsabilitat domèstica continua sent una aspiració, no una realitat”, explicava, entre d’altres coses, Elvira Cambrils.

Durant el transcurs d’aquest acte, es va entregar la II edició del Premi Jo Dona, un guardó que la Regidoria d’Igualtat d’Oportunitats va encetar l’any passat per tal de “reconèixer la persona o entitat que haja contribuït a la defensa dels drets de les dones o que haja destacat en alguna activitat per a la promoció de la igualtat entre gèneres” que enguany destacava la figura de la mateixa Dolores Amèlia Medina Sendra “per la seua dedicació a la carrera musical en les vessants de professora, pianista, soprano, compositora i direcció coral. Així com per la tasca pedagògica i pel treball d’investigació sobre gènere i música”, explicava la presentadora que detallava el seu currículum.

La guardonada, Dolores Amèlia Medina, es va mostrar sorpresa i va expressar que “no soc més que una dona normal i que fa el que s’ha ensenyat a fer a sa casa, entre les dones que ha tingut al seu voltant […] totes faeneres […] que m’ensenyen el coratge de viure”.


I ja dissabte de matí més de 250 persones, la majoria d’elles dones, es reunien al Passeig Cervantes per a dinar juntes en el Dinar del Dia de la Dona on també es va premiar el bon cuinar d’algunes de les assistents. El primer premi va ser per Mª Dolores Morant, el segon per a Pilar Bordes i el tercer va recaure en Rosita Sastre. Elles, a més del premi rebut es van endur, com la resta de participants un paquet d’arròs del Grup Arrosser Les Tanques i una botella d’oli, facilitada per Coopego. A més, totes les assistents van rebre una flor distruïdes per Serviretro.

A les 6 de la vesprada quasi un centenar de participants van donar dos voltes al circuit dissenyat per a la Cursa no competitiva de la Dona. Un circuit d’uns 3 quilòmetres còmode per a qualsevol edat o gènere. Les participants van rebre també detalls per la seua participació: una borssa amb samarreta, ventall, rosa, taronges i dolços.

Dissabte de nit, el cinema municipal s’omplia de gom a gom per a veure la projecció de ‘Dieta Mediterránea’ una comèdia lleugera de Joaquin Oristell protagonitzada per Olivia Molina, Paco León i Alfredo Bassave.


Diumenge de matí el sol continuava somrient les activitats de la Setmana de la Dona i el Passeig Cervantes pareixia un formiguer amb la rebuda de les Boixeteres arribades de tota la comarca i rodalies per a assistir a la III Trobada de Boixeteres. La presidenta de les boixeteres pegolines expressava la seua satisfacció per la gran participació i recordava que havien hagut de deixar associacions fora perquè no volen que se’ls vaja de les mans. I és que per a aquesta edició es van reunir 300 boixeteres.


La Setmana de la Dona tanca avui els seus actes amb la segona sessió del Curs d’art floral que imparteix Flors Mandràgora a la Casa de Cultura a les 4 de la vesprada. Després del berenar, a les 6 tindrà lloc la conferència ‘Coeducació, educar en la igualtat’ impartida per la Direcció General de la Dona.
318 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!