El Bloc demana una plaça de Cap d’Agència d’Extenció Agrària al sud de la Marina Alta

Per tal que els llauradors i ramaders de Calp, Benissa, Teulada o Xaló, entre d’altres no hagen de fer més de 70 km per demanar qualsevol ajuda, consultar o aclarir qualsevol problema que els haga sorgit. Des de la Conselleria d’Agricultura han contestat que l’atenció al públic queda coberta per un auxiliar des gestió i, l’assistència tècnica, situada a Pego, es desplaça un dia fix a la setmana. En un comunicat de premsa el CIBE-BLOC de Benissa va denunciar que “el passat 3 de desembre del 2008 el nostre grup municipal demanava per mitjà d’una moció al plenari ordinari d’eixe mateix dia que des de l’Ajuntament de Benissa es demanara a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació que cobrira immediatament la plaça de Cap d’agència d’extensió agrària de la Unitat Tècnica de Benissa” per tal de poder “prestar-se un servei adequat als agricultors de la zona, així com demanar també que es reprenga la prestació del servei tècnic veterinari per a donar assistència als ramaders de la zona, aquesta moció va estar aprovada per unanimitat”.

Així mateix, el CIBE-BLOC va demanar al diputat del BLOC Josep Maria Panyella que demanara explicacions sobre aquest assumpte a les Corts Valencianes, qüestió que es va plantejar a la Mesa de les Corts l’11 de desembre del 2008.

La qüestió duta a la Mesa de les Corts exposava que “Ja fa diversos mesos que no hi ha un servei de tècnic agrari adequat a l’oficina que la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació té a Benissa, la qual cosa obliga a continus desplaçaments a la localitat de Pego (hem de recordar que fins a l’any passat a la Marina Alta existien dos Oficines de la Conselleria i que actualment només resta la situada a la població de Pego). De manera que els agricultors i ramaders de Benissa deuen realitzar llargs trajectes de fins a 80 km. per a demanar qualsevol tipus d’ajuda agrícola o ramadera, per a tindre informació sobre elles, o per a resoldre els problemes que presenten els expedients.

En cas de seguir en esta situació –continua el comunicat-, els agricultors i ramaders del sud de la comarca de la Marina Alta seguiran desfavorits i tindran un tracte discriminatori en quant a l’atenció que la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació presta respecte a altres localitats.”

La resposta de la Generalitat va ser que “La Unitat Tècnica de Benissa, pertany a l’Oficina Comarcal d’Agricultura, Pesca i Alimentació La Marina Alta.

L’atenció al públic queda coberta per un auxiliar de gestió, i quant a assistència tècnica, és la Directora de l’OCAPA La Marina Alta, situada a Pego, la que es desplaça un dia fix a la setmana a demanda de l’interessat per mitjà de cita prèvia i, en tot cas, per a despatxar els assumptes que requereisquen la seua presència en l’oficina.

La dita assistència tècnica es considera suficient per a la càrrega de treball de la Unitat no produint-se retards ni demores en el servei tècnic, complint-se els tràmits necessaris en els terminis establerts i sense produir cap perjudici als interessats”. Document signat per la Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Maritina Hernández.

El que demostra, segons el Bloc, “que la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació no té cap interès en ajudar i solucionar el problema dels llauradors i ramaders de la nostra comarca i especialment els de la part sud (Calp, Benissa, Teulada, Xaló, etc.) que han de fer més de 70 km per demanar qualsevol ajuda, consultar o aclarir qualsevol problema que els haga sorgit, el que fa, evidentment que aquest servei s’utilitze cada vegada més i els nostres llauradors deixen de treballar els camps de cultiu”.

434 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!