Volem Pego es presenta a les eleccions municipals «per a millorar la vida de tots els pegolines i les pegolines»

La gent que conforma esta nova opció política al municipi, una agrupació d’electors, fins ara no havia participat en política perquè creuen que «és necessari un canvi» i «ara tenim ganes d’aportar el nostre granet d’arena perquè el poble visca millor». Diumenge passat Volem Pego celebrava a la Plaça de la Constitució, on estarà la seua seu, que poden presentar-se als comicis després d’haver aconseguit recollir 500 signatures i les respectives còpies de DNI.
Volem Pego va celebrar diumenge que havien aconseguit presentar-se a les eleccions municipals de maig de 2015. Ho feia en la que serà la seua seu, en un dels locals que hi ha a la plaça de la Constitució. Ràdio Pego conversava amb 4 dels seus integrants: Irene Sendra Carrió, cap de llista, Vicent Dominguis (nº2), Elena Mengual (nº4) i Manolo Martínez (nº5). El primer que els preguntàvem era que els havia dut a presentar-se a estes eleccions. Irene Sendra Carrió explicava que, «des d’un principi teníem clar que volíem participar en la política local per a millorar la vida de tots els pegolins i les pegolines i que és necessari un canvi […] que fa falta una empenta i reactivar tots els àmbits i trobem que som gent preparada, que hem estat molt de temps sense participar i ara tenim ganes d’aportar el nostre granet d’arena perquè el poble visca millor».
El procés per a presentar-se a les eleccions municipal en el cas de Volem Pego ha estat un poc diferent a la resta de partits i d’ahí a la celebració que van dur a terme ahir. Vicent Dominguis explicava que van intentar presentar-se com a partit independent, tenint en compte que no es podien presentar sota el paraigua de la marca Podem, però la coincidència de les seues sigles amb un altre partit estatal va provocar que la Junta Electoral rebutjara eixa possibilitat. La fórmula triada, doncs, va estar presentar-se com a agrupació d’electors, el que implicava recollir 500 signatures amb 500 còpies de DNI. En paraules de Vicent Dominguis, l’agrupació d’electors «Era una fórmula més bonica perquè ens conegueren, però jo no ho veia fàcil». Es mostrava content i satisfet, com la resta de companys i companyes de fila per l’èxit de la «missió».
Volem Pego aposta «per una política neta, transparent, que estiga a l’abast de tota la ciutadania i també que la ciutadania col•labore», explicava Elena Mengual que detallava que, a partir d’ahí, «volem obrir canals de comunicació». Posava com a exemple la creació d’un «Consell social on estiguen totes les associacions aportant totes les seues idees» amb el que s’aconseguiria «una visió entre totes les persones més real».
A la base de l’agrupació d’electors Volem Pego, que naix del cercle Podem Pego hi ha una arrel assembleària que, preguntàvem si continuarà mantenint-se en cas d’aconseguir representació a la corporació municipal. Manolo Martínez Alemany contestava que sí. Alhora també aprofitava per a desvincular-se del partit amb que es va iniciar el projecte polític. Assegurava que la gent que conforma Volem Pego són «independents» i «no ens casem amb ningú. Nosaltres anem a fer la nostra política cara al poble i després el que es faça cara a l’Estat ja es valorarà si els seguim. Nosaltres ens preocuparem pel poble. Per fer les coses que creiem que són bones per al nostre poble».
El programa electoral de Volem Pego s’està treballant des del primer dia «perquè quan decidixes participar en política el que decidixes és fer un projecte de poble i ara el que estem és passar-ho en paper», explicava a Ràdio Pego Irene Sendra, candidata a l’alcaldia per Volem Pego. Avançava sobre el mateix que serà un programa «senzill», amb l’objectiu que «la gent entenga que volem fer un canvi», tot i ser conscients que estos canvis es produiran «a poc a poc, tampoc no anem a prometre coses que no podrem fer». El que sí que van a prometre «poder fer una política real per a la gent i fer les coses pas a pas».

Irene Sendra desitjava que «la gent confie en nosaltres perquè tenim molta il•lusió, perquè nosaltres som gent del poble i volem que els nostres fills, els nostres nets, tota la gent i nosaltres mateixa puguem viure millor. Volem un programa que s’adapte a tots i que realment es puga realitzar, no vendre fum».
943 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!