‘Viatjar descansa’, l’últim poemari de Carles Mulet, es presenta esta vesprada a Pego

A la Casa de Cultura, a les 20h., amb la intervenció de Laura Castellà, regidora de Cultura, Tomàs Llopis, escriptor i el mateix autor. ‘Viatjar descansa’ és XXXV Premi de poesia Senyoriu Ausiàs March.

Carles Mulet Grimalt, veí de Gata, és un escriptor amb una llarga experiència tant en narrativa com en poesia. Cal destacar els seus llibres de narracions Els mons d’Aixa (premi “Vila d’Ondara”, 1980), Amarg com el sèver (València,“Vila d’Alaquàs”, 1982) i Cossos i mossos (premi 25 d’Abril” de Benissa, 1997). En poesia cal ressenyar Crestalls de desig (París-Gata, 1986), Quadern de sal (La Pobla Llarga, 2011) i Viatjar descansa, el seu últim poemari publicat que va rebre el Premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó, 2015. Carles Mulet ha conreat també la traducció, la investigació i la divulgació en els àmbits educatius i literaris.

14608699_1764425760490240_546581766571198955_oEl poemari de Mulet, editat per 3i4 explica l’editorial valenciana que «remet de bell antuvi al conegut poemari Lavorare estanca de Cesare Pavese, tot i que no s’hi pugui assenyalar un influx directe del primer respecte del segon, els dos semblen esdevenir complementaris, divergents quan al punt de vista i la veu poètica però parells en la poeticitat que els fecunda. Es tracta duna mateixa recerca radical del sentit de la vida i d’un mateix tempteig radical d’expressió de la pròpia singularitat, però la focalització es desplaça del “treball” pavesià -una opressió que constreny i fins i tot anorrea el desig humà de lliure acompliment- cap a la vindicació del “viatge” entès […] com un “viure poèticament”, en el sentit vinyolià de “no sojornar definitivament enlloc i fer de caminant”, i en el revers, expressat pel Magris, del viatge com a retorn, com a experiència que “ensenya a ocupar més lliurement, més poèticament, la pròpia casa”».


Viatjar descansa
es presenta esta vesprada de divendres, a les 8 de la vesprada, a la Casa de Cultura de Pego. Hi intervindran la regidora de Cultura, Laura Castellà, l’escriptor i rapsoda Tomàs Llopis i el propi autor, Carles Mulet.

1887 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!