Viatge al passat amb l’exposició Érem, Som i Serem de Natàlia Pons

L’exposició Érem, Som i Serem se situa al Raconet de Pepito “el mellat” a l’Atzúbia. Una casa que guarda molts records familiars i sobre tot utensilis, roba i objectes antics que, han estat recuperats i restaurats per la mateixa filla de Pepito “el mellat”, Natàlia Pons. A principis d’agost les portes d’aquesta casa s’obriren per a fer un somni realitat, ha explicat l‘autora de l’exposició.

Les manualitats sempre han estat una afició per a Natàlia però va ser l’any 2013 quan va sentir curiositat per la restauració. Arran d’una exposició que va visitar es va animar a formar-se i ho va fer tornant al seu estat original el clarinet del seu avi.

Roba, morters, cabassos, utensilis per a treballar la terra, cadires, baguls… i fins i tot el vestit de núvia amb el que es va casar la seva mare són els diferents elements que es pot trobar dins d’aquesta casa que ens fa viatjar al passat. Els objectes que s’exposa són, majoritàriament, familiars però altres han estat donacions. El que pretén Natàlia amb aquesta iniciativa és recuperar el patrimoni cultural i les arrels dels avantpassats, comenta.

L’exposició està oberta per a tot el públic i es pot visitar de la mà de la mateixa restauradora qui explica la utilitat de cada un dels objectes. Encara que, segons ens ha confessat, ella encara està aprenent. Conta que les visites que rep de les veïnes l’ajuden a entendre i saber per a què es feia servir cada una de les coses que guarda. En aquest mes d’agost han sigut molts els que han visitat el Raconet de Pepito “el mellat”, fins i tot gent de Sueca, ha dit Natàlia.

Ara, Natàlia Pons ja ha complit el seu somni però està disposta a dur endavant qualsevol altre projecte per tal de donar a conèixer aquests objectes tan peculiars.

La mostra d’eines del camp i de la llar es pot visitar a l’Atzúbia, al Carrer Pont, nº4 però cal concertar cita prèviament enviant un Whatsapp al 615057993.

2070 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!