“Vianant”, botxins de realitat al darrer dietari de Rafa Gomar

Un recull d´anotacions entre 2001 i 2005 és la base de la darrera obra literària de Rafa Gomar. Un caminar tranquil, sense estridències pel temps. “Vianant” és un dietari que obri els ulls a la realitat política i social. El dietarista examina el país, l´agricultura, el que ha sigut i el que no. Aquesta presentació s´engloba dins el foment a la lectura que s´està duent a terme des de la Biblioteca Muncipal. Divendres a la nit es va presentar a la Casa de Cultura la darrera obra de Rafa Gomar, escriptor consolidat que s´endinsa, per segona vegada, en un dietari per a contar històries breus, reflexions sobre allò quotidià i no tan quotidià sobre records, sobre la realitat social i política que viu el país… Durant 4 anys, des de 2001 i fins a 2005, ha anat recollint dades, apunts, ressenyes, notes, petits guions que li han semblat interessants per a després, en la distància temporal seleccionar aquelles qüestions que encara tenen interès i poder, així, conformar un diari harmònic, allunyat de la intimitat.

“Vianant” el títol elegit per a designar el dietari ens presenta una persona que camina, que es mou sol entre els carrers. Però alhora és algú que es troba en un moviment continu. Gira i gira sobre si mateix i al voltant dels altres, del món, en general. Moviment de rotació i de translació que li permeten a l´autor situar-lo en un moviment constant, perquè l´experiència vital s´acumula i la visió canvia a cada pas.

Elvira Cambrils va ser l´encarregada d´introduir-nos en el teixit d´històries que conformen aquest dietari. Donava pinzellades dels temes i de l´autor sense revelar el que els lectors i les lectores s´hi trobaran a les pàgines que composen “Vianant”.

La presentació de “Vianant” s´engloba dins les activitats de promoció literària que duu a terme, puntualment, la Biblioteca Municipal. És una manera de donar a conèixer els escriptors i les escriptores de Pego i de la rodalia, a més d´animar a la lectura.Com deia el regidor de cultura, el socialista Rafel Moll, la presentació d´un llibre és una manera de reconèixer l´esforç, el treball d´un autor/a, elaborat durant un llarg període de temps.

511 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!