Un altre Pla Urbanístic del govern de Pascual anul•lat pel TSJ

És el quart Pla Urbanístic que un tribunal anul•la a l’exregidora d’Urbanisme de Pego, Maite Ferrándiz, una de les candidates a encapçalar la llista dels populars. Les irregularitats dels projectes han costat desenes de milions de pessetes a tots els pegolins i les pegolines.

El que pareixia prou probable, ara ja és efectiu. La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va dictaminar fa un any que l’últim PAI desenvolupat per l’exAlcalde de Pego i amb Maite Ferrándiz al capdavant de la regidoria d’urbanisme, havia de quedar nul. Ara, els demandants han sol•licitat l’execució de la sentència perquè en ella es reconeix que el Pla Urbanístic va vulnerar els drets d’alguns propietaris al no adjudicar-se’ls el nombre de parcel•les corresponents ni compensar-li’ls pel terreny aportat.

En concret la sentència falla que “declarem que el projecte de reparcel•lació infringeix l’article 70 de la LRAU, i, en conseqüència, en este punt així mateix l’anul•lem, a l’haver adjudicat als recurrents finca de resultat amb un ostensible dèficit d’aprofitament sense justificació suficient”. Amb esta resolució, que ara es fa efectiva, ja són quatre els Plans Urbanístics derogats que va elaborar i va gestionar la llavors regidora d’urbanisme de Pego, perquè a la resolució del Sector I se li han de sumar les anul•lacions del Polígon Industrial, del Clot i de Calvari I.

La sentència obliga a l’Ajuntament de Pego a adjudicar-li als demandants una parcel•la d’uns 650 metres quadrats en el Sector I. No obstant, a l’haver finalitzat ja les obres de construcció del sector, el Consistori no tindrà més remei que abonar-li el valor d’eixa parcel•la que en el seu dia se li va haver d’aportar als afectats i no es va fer. Per a l’Alcalde de Pego, el popular Carmelo Ortolà, “ací tenim un altre exemple de la gestió desenvolupada per Pascual, Maite Ferrándiz i el seu equip, una gestió de patà i avant i que vinga el que Déu vullga ja que paga el poble”.

Segons el Primer Edil en declaracions al programa de Ràdio Pego “Pego Ahir”, a més dels inconvenients legals que tindrà per a tots els propietaris del Sector I l’haver-se anul•lat el PAI, “ara el poble haurà de pagar uns trenta milions de les antigues pessetes al demandant en compensació pel terreny que se li va llevar i no se li va adjudicar”. Davant d’açò, Ortolà ha afirmat que “eixa és la brillant gestió de l’anterior Equip de Govern, una gestió de què ara eludeixen tota responsabilitat al no acudir en quatre anys al plenari, una gestió que d’ací a pocs mesos i amb les eleccions, Maite Ferrándiz, intentarà tornar a repetir”.

El PAI Sector I va ser aprovat en un ple extraordinari i urgent el 8 de febrer del 2002 i va comptar amb l’aprovació dels edils independents mentres que, els quatre membres de l’oposició no van acudir a la sessió a causa de la pressa en què va ser convocada. Carmelo Ortolà, en la seua intervenció en la ràdio municipal va afirmar que “fa unes setmanes se’m va criticar a mi per convocar un plenari urgent perquè poguera ser inclòs en el pressupost municipal de 2007, que s’aprovava dos dies després, una partida per a Ràdio Pego, i ara resulta que eixos mateixos que em criticaven van aprovar tot un PAI en una sessió també urgent a la que ni va poder assistir l’oposició, però això pareix que estava ben fet. Hi ha ironies a la vida, però la dels independents de Pego a més d’ironia és una presa de pel”.


579 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!