La Crida enceta la setmana fallera 2007

Paula Portes va ser la figura central de les albaes. Amb la lletra d´aquest cant tan característic coneixíem un poc més de la vida de la Fallera Major de Pego 2007. Dissabte, des del balcó de l´Ajuntament ella i l´anterior Fallera en el càrrec feien la Crida oficial per a què tot el poble gaudisca d´aquestes festes. En el concurs de Paelles de la Falla la Font el 1r premi l´obtenia la paella de la Falla Convent. Ja es pot visitar l´exposició del Ninot a la Casa de Cultura. Les falles 2007 ja han començat oficialment. Les albaes, un cant ben característic que relata el més destacat de la vida de les protagonistes d´aquestes festes eren l´aperitiu divendres de nit. Amb senzillesa i una potència de veu increïble es cantaren secrets i vida pública de la Fallera Major de Pego, Paula Portes i de la resta de Falleres Majors i Falleres Majors Infantils de les tres comissions del municipi.

Ja dissabte de vesprada la Crida inaugurava oficialment les Falles 2007. Sobre les 7 de la vesprada fallers i falleres es concentraven a la Plaça de l´Ajuntament per a escoltar les paraules que convidaven a gaudir de la festa. Primer, la Fallera Major de Pego 2006, Sole Seguí, pregonava als 4 vents les delícies de la festa i obria el món faller a pegolins, pegolines i forasters.

Paula Portes, Fallera Major de Pego 2007 feia la Crida, encetant amb les seues paraules les Festes Falleres 2007. Amb aquest parlament quedava inaugurada la setmana fallera, una setmana farcida d´actes que mantindran el poble ple de color, de música, d´art i de pòlvora.

Diumenge, amb un temps d´allò més primaveral, el XXIII Concurs de Paelles de la Falla la Font congregava una multitud de participants. Més d´una vintena de paelles competiren per a aconseguir la màxima puntuació. La competència, després de 23 anys d´experiència, era evident. Finalment, el primer premi va recaure en la Falla Convent, el sabor de la seua paella va aconseguir guanyar-se el paladar de la majoria del jurat.

I des de dissabte i fins el 15 de març es pot visitar l´Exposició del Ninot a la Casa de Cultura en horari de 10 a 2 del matí i de 5 a 8 de la vesprada.

Demà, al programa d´actualitat de Ràdio Pego “Taula Oberta”, de 1 a 2 del migdia continuarem parlant de Falles amb els seus màxims protagonistes: presidents i presidentes de les tres Falles de Pego i de la Junta Local i com no, amb les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils.

640 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!