Dos obrers moren sepultats a Gandia per una esllavissada de terra

Els operaris estaven vius quan van arribar els bombers però van estar soterrats una hora i mitja i no van aconseguir sobreviure. Es van viure moments d’angoixa davant la dificultat de treure els cossos amb vida.

Ahir va ser un dels dimarts i 13 més negres de Gandia. Dos obrers van perdre la vida mentres cavaven un clot junt al barranc de Sant Nicolau. Passaven uns minuts de les 16 hores quan, en a penes uns segons, un accident laboral es va convertir en una mortal tragèdia. La rasa que buidaven els dos operaris va acabar sent la seua tomba després d’una llarga agonia.

Quatre operaris i l’encarregat que menejava una pala excavadora treballaven en l’interior de la rasa, molt estreta, quan de sobte un esllavissament de terra va sepultar a dos d’ells. Es tracta de Gregorio L. A., de 40 anys i veí de Torrent, que a més d’obrer era el cap de Protecció Civil d’este municipi; i de Roberto A., de tan sols 24 anys i nacionalitat boliviana.

Dos dels quatre operaris van aconseguir eixir sense problemes del forat de terra i van tractar de seguida d’ajudar als seus companys. No obstant, la quantitat de terra acumulada era tal que els seus esforços van ser erms. Pocs minuts després, unitats de bombers, Protecció Civil, SAMU i dels cossos local i nacional de la Policia van començar a actuar amb màxima precaució.

A la seua arribada, els dos obrers seguien amb vida. Un d’ells estava ferit de major gravetat i per això els primers esforços es van centrar en este. Però no va ser gens fàcil. Ajudats per la pala, els bombers van estar més d’una hora i mitja extraient terra i pedres del fons fins a arribar a uns dos metres de profunditat.

La tensió va ser màxima. El temps corria en contra seu, quan de sobte es va confirmar el pitjor: un dels obrers, a qui ja havien deixat descobert el cap, va deixar de respirar. Però encara quedava un altre atrapat que es resistia a sucumbir, per la qual cosa els esforços es van multiplicar. L’encarregat de l’obra tractava de concentrar-se pujat a la xicoteta grua, a pesar del seu evident nerviosisme i angoixa, entre tots tractaven de guiar-li per a dirigir l’excavadora.

Finalment els esforços van ser inútils i l’home va morir. L’empresa era una subcontrata que treballava per a l’ajuntament. Inicialment tots els papers estaven en regla però una investigació esbrinarà finalment les causes de l’accident i si es compilen totes les mesures de seguretat..


644 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!