Els estudiants de la comarca prefereixen la Universitat de València a la d’Alacant

Triar el lloc on estudiar és una tasca molt difícil sobretot si vius en un lloc en què els dos centres universitaris es troben a la mateixa distància en l’espai i en el temps i on la qualitat docent així com les especialitats són molt paregudes. A pesar d’açò, pareix que els estudiants de segon de batxillerat dels instituts de la Marina Alta tenen preferències respecte d’això una vegada finalitzen els seus estudis i prefereixen València a Alacant. Tenint en compte les dades de les matriculacions en les dos universitats més grans de les dos capitals, la de València (UV) i la d’Alacant (UA), les estadístiques demostren que el 55,10% dels alumnes, en concret 923, trien la UV, enfront del 44,90% , 752, que s’han matriculat en la universitat de la capital del sud.

La proximitat podria ser una de les variables més importants a l’hora de triar el centre. Els estudiants dels instituts de les localitats de la part nord de la comarca, com són Dénia, Ondara, Pego i Xàbia, mantenen una clara preferència per València, mentres que els de Benissa i Calp es matriculen, en la seua majoria, en la d’Alacant. No obstant, en els últims anys es nota cert canvi de tendència dels jóvens de les localitats del sud de la Marina.

Des del 2001 la quantitat d’alumnes que recorre a la UA de Benissa i Calp no ha fet més que descendir mentres que les matrícules dels jóvens d’estos dos municipis en la UV s’incrementa sense parar. Este canvi s’ha notat també en altres municipis de la Marina Alta com és el cas de Xàbia. Mentrestant en les localitats de Teulada, Pedreguer o Gata de Gorgos el nombre d’estudiants es reparteix per igual en cada un dels dos centres docents.

L’augment de població que mantenen els municipis de la comarca afecta també el nombre d’estudiants. Precisament alguns dels xicotets pobles de la Marina Alta, han arribat a multiplicar el nombre d’estudiants en les dos universitats. És el cas de localitats com Parcent i Els Poblets. Les dades estadístiques també demostren que es nota un descens en el nombre d’alumnes matriculats a la Universitat en poblacions com és el cas de Benimeli, Poble Nou de Benitatxell, Pego, Ràfol d´Almúnia, Sagra, Sanet i Negrals o Vall de Laguar entre d’altres.616 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!