Vaga d’estudiants a l’IES Enric Valor de Pego

La Coordinadora d’Estudiants del Països Catalans, la CEPC, ha convocat per a demà dijous 17 de novembre una sèrie de mobilitzacions per protestar contra la Llei Orgànica de l’Educació (LOE) i també contra el Tractat de Bologna que fa referència a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior.
Al País valencià, les mobilitzacions tindran lloc a les tres capitals de província així com en Vinaròs, Xàtiva i Gandia. A aquest últim municipi es dirigirà l’autobús organitzat pel sindicat estudiantil de Pego que se suma així al casi un milió d’estudiants que tenen previstos adherir-se a la convocatòria.

El portaveu de la CEPC a pego, Toni Buigues, estudiant de 1er de batxillerat, explicava a ràdio pego les principals reivindicacions estudiantils. Així, pel que fa a la LOE rebutgen els itineraris tancats, el model privatitzador generalitzat, la reducció de la democràcia en l’educació i la incorporació de la religió i d’altres matèries al currículum escolar.

Per que fa al tractat de Bologna que afecta els estudis superiors a tota Europa, la CEPC no veu amb bon ulls la supressió d’algunes titulacions, la mercantilització excessiva del sistema universitari o l’alt preu establert per als cursos de postgrau. Escoltem la veu de la CEPC a Pego.
Amb estes mobilitzacions la CEPC es suma a les protestes ja realitzades per altres sindicats estudiantils al llarg de la setmana passada i que a l’institut de Pego van tindre un seguiment irregular, sobretot per la falta de informació. Ara, aquesta nova protesta sembla ser que ha estat millor organitzada i a més dels estudiants que es desplaçaran a Gandia, també es preveu que es faça alguna assentada fora del centre escolar i que els alumnes no entren a classe.

Per a fer-ho però hauran de contar amb el permís dels seus pares doncs com ja ens informava la directora de l’enric valor, Lluïsa parra, al tractar-se de menors, necessiten el permís dels seues tutors per absentar-se del centre escolar. Esta mesura es veu amb bon ulls des de els moviments estudiantils, que demanen als alumnes del centre que vagen a l’institut per manifestar-se i que no es prenguen la vaga com un dia de festa.

378 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!