Plenari extraordinari. Augment de l’impost de l’IAE

L’equip de govern de l’Ajuntament de Pego va decidir ahir augmentar l’impost sobre l’activitat econòmica per aquelles empreses domiciliades a Pego i que facturen més d’un milió d’euros a l’any. La modificació de l’ordenança es va realitzar en el plenari extraordinari celebrat ahir a l’Ajuntament de Pego i que una vegada més no va contar amb la presència de cap de les regidors de l’oposició. En esta ocasió tampoc no va estar present el regidor d’urbanisme, el popular Eduardo Siscar Vicens.

El regidor d’hisenda, el nacionalista Joan Carles Cambrils va ser l’encarregat d’explicar l’augment en l’IAE que es pren de cara els pressupostos del 2006 i que pretén deixar el percentatge a aportar en un punt mig, sense arribar als màxims marcats per la llei. Així es passaria del 0’4% al 1’8 i del 0’5% al 1’9.

Per cambrils, després de la modificació a la baixa realitzada pel govern central al 2002, no s’ha sabut compensar adequadament els ajuntaments en la seva pèrdua d’ingressos de manera que amb aquest lleuger augment el consistori pegolí recuperarà part del que ingressava anteriorment. L’alcalde va puntualitzar que esta mesura no afectarà al petit comerç, tan sols a les empreses que facturen més d’un milió d’euros a l’any

Cambrils explicava a Ràdio Pego que aquest impost tan sols afecta a unes 21 empreses que tenen el seu domicili social a Pego i que amb ell l’Ajuntament espera ingressar entre 90.000 i 100.000 €.

En el segon punt de l’ordre del dia es donava compte dels resultats de la subhasta dels immobles ubicats a la plaça del mercat que l’Ajuntament, dos pisos que eixien a la venda amb un preu de 90.000 €. La setmana passada es van obrir els sobres de les pliques realitzades i cap d’ells feia referència a estos immobles per la qual cosa el concurs ha quedat desert.

L’alcalde, el popular Carmelo Ortolà, va voler contestar des del saló de plens a tots aquells que acusen l’equip de govern d’estar despatrimonialitzant el poble amb la venda de cases. Així, va argumentar que tan sols s’estan venent els immobles sense utilitat per al municipi i que en el que porten de legislatura ja han invertit 150 milions de pessetes en l’adquisició de dos locals per a la futura ampliació de l’Ajuntament, una nau industrial per als magatzems municipals així com la casa del carrer argentina que funcionarà com a futura seu dels serveis socials. Per a Ortolà, va ser l’anterior equip de govern el que realitzar les grans vendes del patrimoni municipal.

El regidor d’hisenda afegia que estos pisos tornaran a eixir a la venda en breu, mentre que la regidora Aparisi es preguntava si el fet que estos immobles estiguen habitats actualment amb un regim de lloguer no haurà influït en la dificultat a l’hora de vendre-les i proposava que l’Ajuntament solucionarà la situació abans d’obrir un nou expedient de subhasta.

També la regidora de serveis socials va proposar en el tercer punt de l’ordre del dia, que la seva regidoria intervinguera en el procés que s’haurà d’encetar per tornar a posar a la venda varis immobles del carrer Sant Blai.. I és que tan sols s’ha venut un dels tres immobles subhastats per un preu de 36.000€. les altres dues cases han quedat desertes.

379 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!