Unanimitat en recolzar la celebració del Dia Mundial de la Dona

Tots els grups polítics van coincidir a assenyalar que, tot i que el més positiu seria no haver de celebrar aquest dia, la realitat pràctica no ho permet perquè continuen existint moltes desigualtats entre dones i homes.
A proposta del regidor de la Dona de l’Ajuntament de Pego, el socialista Enrique Moll, pujava a plenari una moció a favor de fer passos que afavorisquen la igualtat entre dones i homes, en motiu del proper Dia Internacional de la Dona. Moll es confessava poc partidari “de què cada dia tinga una commemoració”. No obstant, reconeixia que “sí que és una bona ocasió per a reclamar la igualtat entre homes i dones que encara no s’ha aconseguit”. Insistia que la celebració del 8 de març “és una manera de recalcar, eixe dia, algunes de les mancances que encara tenim i de les coses que encara queden per lluitar, tant en la nostra societat com en altres societats del tercer món” i posava com a exemple la diferència salarial entre un home i una dona per fer la mateixa feina.

La portaveu del BLOC-Compromís, Conxa del Ruste, es mostrava totalment a favor del text presentat. Subratllava que, tot i que el més desitjable seria no haver de celebrar aquest dia, el fet de celebrar-lo comportava una visibilització de la desigualtat que encara s’arrossega i és que, comentava, “la legislació en els últims anys sí que ha avançat, però en el terreny pràctic continuem amb la bretxa salarial, patim la crisi més les dones que ningú” i apuntava del Ruste que “ara en els moments de crisi és més important recolzar estes polítiques […] que estan quedant-se buides”.

La portaveu popular, Maite Ferràndiz, també mostrava el seu acord amb la moció presentada i recordava que fa molts anys que es torna a repetir la moció i coincidia en el fet que tan de bo no s’hagués de fer perquè existeix igualtat entre dones i homes. Com a exemple d’aquesta desigualtat posava la mascletà que, a València, el dia 8 de març dispara una dona, un fet que qualificava com a extraordinari i que, assenyalava no ho hauria de ser.

José Maria Ferrer, com a portaveu de Ciutadans de Pego, recolzava “plena i profundament la moció perquè no hi ha una realitat pràctica i física de que la dona es compare o valore igualment que l’home”. I posava exemples com la monarquia, el Congrés dels Diputats o la Presidència del Govern. Coincidia el portaveu de Ciutadans de Pego en que, “la dona, per desgràcia, tot i que la llei la recolza per a la seua igualtat, en la part pràctica de l’assumpte, no és manté” i assenyalava que “seguim en una societat ‘semimasclista’ […] en la que la dona queda distingida”.

El regidor de la Dona, sentint-se al•ludit per una part del discurs de la portaveu del BLOC-Compromís, aclaria que des de la seua regidoria de Serveis Socials i Igualtat d’Oportunitats va a intentar no retallar en recursos.
594 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!