Fira Medieval i VI Trobada de Boixeteres per a inaugurar la setmana de la dona

Una cita ja marcada al calendari pegolí al voltant del 8 de març. La plaça del Mercat serà l’eix principal d’aquest cap de setmana que trasllada les activitats a la franja diürna. La Fira Medieval estarà oberta des de les 17:30h. de divendres. A més, dissabte la Falla Plaça i Natzarè celebra els seus 25 anys amb la celebració del I Sopar del Porc.
Des de ja fa anys Pego no celebra el dia de la Dona únicament, sinó que al voltant del 8 de març s’organitzen diferents activitats per donar-li rellevància a la diada, derivant, per tant, en la setmana de la dona. En aquest 2012, la data triada per a donar el tret d’eixida és aquest cap de setmana, el del 3 i 4 de març. Des del divendres 2 de març, cap a les 17:30h., fins a diumenge 4 de març, la Plaça del Mercat serà l’eix principal d’acció al municipi. Ho explicava el regidor de la Dona, Enrique Moll, que recordava que diumenge es durà a terme la VI Trobada de Boixeteres i que també estaran ubicades a la Plaça del Mercat.

Enguany no hi haurà una inauguració “amb xampany i tallada de cinta”, ironitzava Moll, sinó que aquesta inauguració vindrà donada per l’obertura de les parades que composen la Fira Medieval. Recordava Moll que per a animar més la festa, aqueix dissabte, 3 de març, la Falla Plaça i Natzarè celebra els seus 25 anys i ho fa amb l’organització del primer sopar del porc que tindrà lloc al mercat municipal. En la celebració hi haurà discomòbil i degustació de cervesa i cassalla.

Aquesta setmana de la dona s’allarga fins la setmana que ve. Per al divendres 9 de març el Grup de Dones Cabal, les Ames de Casa Lucentum de Pego i l’Associació Internacional Ladies de MontePego estan organitzant el tradicional dinar de la dona que inclou el concurs de la Crosta i que, com a premi tindrà un regal oferit per l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego. A més, s’entregarà el premi ‘Jo Dona’. Les persones interessades a acudir a aquest acte poden apuntar-se dimarts i dijous en qualsevol de les tres seus de les associacions organitzadores. Totes elles s’ubiquen a l’antic centre de salut, al carrer Llavador, 5. Enguany participar té un cost simbòlic de 3 euros.

Explicava el regidor de la Dona, Enrique Moll que l’apretada agenda del calendari pegolí obliga a allargar en el calendari la celebració del Dia de la Dona, ahí que, pràcticament les activitats es distribuisquen en una setmana.

Ressaltava el regidor de la Dona que Evarist Miralles “tindrà una parada en la Fira Medieval en la que vendrà davantals i barrets de cuina per a poder finançar el que és el desplaçament a la competició”, al Bocuse d’Or Europe 2012.

S’acomiadava Enrique Moll convidant a tota la gent a “que vinga a gaudir d’estes festes que el que fan és donar-li un poc més de vida a este poble”. Apuntava Moll que “passejar és barat”.
679 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!