Una polsera advertix del risc d’exposició solar

Es tracta d’una acció per a conscienciar sobre la importància de previndre l’exposició solar durant les hores centrals del dia, quan els rajos UV són més forts que duu a terme el Departament de Salut de Dénia en col·laboració amb el Laboratori Kefus, al capdavant del qual està el pegolí Fernando Miralles.

L’exposició a la radiació ultraviolada (UV) és un factor de risc principal per a la majoria dels càncers de pell perquè danyen les cèl·lules de la pell. La llum solar és la font principal de la radiació ultraviolada Els rajos UV són més potents entre 10 del matí i les 4 de la vesprada, principalment durant els mesos de la primavera i de l’estiu. Per a evitar el dany en la pell cal posar-se un protector solar de factor elevat perquè, informava el coordinador del centre de salut de Pego, el doctor Carlos Juan, «la pell té memòria».

A banda d’això, però, el Departament de Salut de Dénia en col·laboració amb el Laboratoris Kefus, al capdavant dels quals està el farmacèutic pegolí Fernando Miralles, ha iniciat una campanya de prevenció solar en els Consultoris Auxiliars d’estiu ubicats en les platges de Les Marines, a Dénia; La Fossa, a Calp i l’Arenal, a Xàbia.

Es tracta d’una acció per a conscienciar sobre la importància de previndre l’exposició solar durant les hores centrals del dia, quan els rajos UV són més forts. Per a això, es regalarà una polsera UV Tester als i les pacients que acudisquen als consultoris de platja.

Les polseres tenen un mesurador de rajos UVA que detecta la intensitat dels mateixos i canvia de color en funció de l’energia solar a què està exposada. A través de l’ús de la polsera la persona que la porta sap quan hi ha un risc alt d’exposició a la radiació ultravioleta.

El Dr. Gasent, Cap d’Oncologia del Departament de Salut de Dénia, confirma la importància de tots els sistemes de suport i de prevenció que puguen disminuir l’exposició excessiva al sol i que podrien desencadenar en l’aparició de melanomes cutanis.

En total es repartiran 2000 unitats, gràcies a l’acord de col·laboració entre Marina Salut i Laboratoris Kefus, un laboratori especialitzat en productes per al tractament i prevenció de toxicitat solar sobre la pell dels i de les pacients.

1675 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!