Una nova àguila pescadora per a la Marjal en el Dia del Medi Ambient

Bruc és el nom de la nova àguila pescadora que arribà el divendres a la Marjal Pego Oliva. Un exemplar mascle, que ve des de Mallorca, tot i que va nàixer a Menorca, segons ens ha explicat el director del Parc Natural de la Marjal, Joseba Rodríguez.


Bruc té unes 5-6 setmanes. Arribà el divendres al Parc Natural de la Marjal, precisament, el Dia Internacional del Medi Ambient. Segons Joseba, es calcula que podria emprendre el vol en 3 setmanes.


Bruc estarà acompanyat, encara que pot ser que no coincidisquen, per dos àguiles més, que vindran des d’Andalusia a on el sistema per a la cria i la posterior donació és diferent al que s’aplica a les Balears.


Fa ja un any que les primeres àguiles arribaren a la Marjal per a posar en marxa el projecte de reintroducció de l’espècie a la Marina Alta, en el qual treballen conjuntament els ajuntaments de Pego, Oliva, Dénia i Xàbia, amb la Conselleria de Medi Ambient. Van ser quatre exemplars, dos mascles i dos femelles, donats pels governs autonòmics de les Balears i d’Andalusia. D’ells, quatre han mort i del quart, Lulú, no se sap res des de fa un temps. El director del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva explica que les probabilitats de supervivència en el primer any són molt baixes.

1125 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!