La Conselleria d’Educació activa el 8 de juny l’admissió telemàtica al web telematricula.es

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport activa hui dilluns, 8 de juny, les finestres del web telematricula.es per a obtindre la clau d’admissió i per a iniciar el procés  telemàtic als nivells d’Infantil i Primària, operatius   fins al 16 de juny.  

Les persones que no tenen DNI, NIE o les que no poden accedir a mitjans electrònics, poden fer aquest procediment de manera presencials als centres educatius on volen sol·licitar plaça com a primera opció en les mateixes dates que està determinat per via telemàtic.

Cal recordar que aquesta camí és important per a les famílies que matriculen per al pròxim curs escolar en aules d’Infantil de 2 anys gratuïtes i en Infantil de 3 anys.

Les vacants d’aquests cursos es poden consultar en la secció específica de telematricula.es en que, per al pròxim curs 2020-2021, Educació ofereix vora 49.600 places d’Infantil 3 anys en centres educatius, sostinguts amb fons públics: 17.869 a les comarques d’Alacant, 6.145 a les de Castelló i 25.581 a les de València.

El volum de places escolars d’Infantil 3 anys que ofereix el sistema educatiu valencià per al pròxim curs, supera la població nascuda en 2017 resident al nostre territori, que segons les últimes xifres oficials del padró que mostra  l’Institut Nacional d’Estadística, a 1 de gener de 2019 era de:  44.060 xiquets i xiquetes: 11.190 a les comarques d’Alacant, 5.331 a les de Castelló i 22.539 a les de València.

Encara que el segons cicle d’Educació Infantil de 3 a 6 anys no és una etapa d’escolarització obligatòria, Educació garanteix l’atenció universal a totes les famílies en els centres sostinguts amb fons públics, ja que segons afirmen des de Conselleria aquesta etapa escolar és clau per al desenvolupament educatiu dels xiquets i les xiquetes.

Per aquesta raó, Educació de la Generalitat continua també estenent el pla d’escolarització als dos anys. Així, per al pròxim curs s’han creat 31 noves aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys en escoles públiques de 28 municipis, amb les quals s’amplia el nombre de places en 558. Per tant, l’oferta global sumarà vora 16.300 places entre CEIP, escoletes de la Generalitat i escoletes municipals.

D’aquestes 16.300 places d’Infantil 2 anys, en el procés d’admissió telemàtica que arranca aquest dilluns ja es podran sol·licitar els 6.054 llocs escolars que s’ofereixen als col·legis públics i a les escoletes infantils de la Generalitat per al curs que ve: 1.144 a les comarques de Castelló, 2.490 a les d’Alacant i 2.420 a les de València.

La informació de les llistes provisionals es farà pública en Infantil i Primària l’1 de juliol i les persones que vulguen fer reclamacions al respecte tindran de temps de l’1 al 3 de juliol.

També es podran consultar les llistes definitives del procés, que en el cas d’Infantil i Primària es publicaran el 10 de juliol.

La matriculació definitiva es farà entre el 13 i el 29 de juliol de manera presencial al centre educatiu en concret.

1201 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!