“Infralleu”, la mostra d’Inma Femenía amb què Bombas Gens torna a una realitat diferent

Un dels aspectes de la vida quotidiana més afectats pel confinament que ha estat necessari per a combatre la pandèmia de coronavirus, és el món de la cultura. Com la resta d’activitats, les artístiques s’han aturat momentàniament, però, algunes inicien, poc a poc, el retorn a una realitat diferent, marcada per la distància social i mesures d’higiene preventives per a no tornar mai més al malson que acabem de viure.


Pot ser, el distanciament tinga la seua part positiva en moments com la visita a una exposició, perquè l’art necessita de temps, calma i perspectiva, a l’hora de contemplar-lo.

Ara no és el moment, però, en unes setmanes podrem viatjar a altres províncies i els amants de l’art podrem anar a València, a Bombas Gens, que dissabte passat va obrir de nou les seues portes. I ho ha fet per a fer-nos gaudir de dos exposicions.


D’una banda, «Infralleu», una mostra de la pegolina Inma Femenía, afincada a la capital del Túria. I, d’altre costat, acull una exposició del fons d’obres de la Fundació «Per Amor a l’art», que gestiona aquest centre d’art i de la qual Inma Femenia és membre, motiu pel qual també hi ha una peça seua entre les obres d’aquesta segona mostra.

«Infralleu» romandrà a la sala fins al mes de gener de 2021, i el que ens trobarem en visitar-la, ens ho ha explicat la mateixa artista.


Tal com ens ha traslladat, és una exposició que reflecteix tot el seu treball d’investigació amb les matèries, superfícies i la llum. Una mostra de diferents projectes amb matèries reflectants, transparents, com ara el plàstic o l’alumini, per a jugar amb la llum i l’espai. L’artista també ha explicat el significat del títol, «Infralleu».


L’estat d’alarma, i la prevenció del contagi del coronavirus han marcat especialment aquesta exposició. Encara que ja es pot visitar, la mostra no ha estat inaugurada oficialment. L’acte inaugural estava previst per al divendres 6 de març, quan ja es va anunciar que es decretaria l’estat d’alarma i el confinament de tota la ciutadania. La decisió de suspendre la inauguració i tancar el Centre d’Art Bombas Gens va ser d’un dia per a l’altre.

A més, a més, una vegada que el centre ha tornat a obrir, les coses no són com anaven a ser. En primer lloc, Bombas Gens ha obert totes les sales, fins i tot la bodega, al públic, oferint una oportunitat única per a conéixer les dependències d’aquest emblemàtic museu. I, la visita a les exposicions es fa sota unes mesures de seguretat, seguint un recorregut lineal i garantint que es pot mantindre la distància social de seguretat.


Quant a la inauguració…

 

1211 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!