Una comissió mixta recollirà informació sobre la presa de l´Atzúvia

El plenari de l’Atzúvia, celebrat la nit del dijous, va aprovar per unanimitat crear una comissió mixta per a demanar informes al Ministeri de Medi Ambient sobre el projecte de laminació i drenatge de la Rambla de Gallinera, que afecta 50 fanecades de cultiu del municipi. Aquesta comissió també exigirà al ministeri que garantisca el subministrament perquè la infraestructura afectarà el pou d’aigua potable i de reg del terme.
En el darrer plenari celebrat a l´Atzúvia la futura presa que està previst que es construisca a la Rambla de Gallinera, va estar la protagonista. Des què es coneix el projecte aquest tema no ha deixat de ser primera plana dels mitjans de comunicació comarcals i és que la seua construcció suposarà un dràstic canvi en el paisatge i la distribució de l´aigua de la zona, que afectarà, fins i tot, l´aiguamoll de la Marjal. És per tot això que en el darrer plenari es va aprovar la creació d´una comissió mixta per a recollir informació sobre el projecte.

La comissió estarà composta pels set regidors de la corporació, els membres de la junta directiva del pou de reg i tres representants dels propietaris dels terrenys on s’ubicarà la presa. L’objectiu d’aquesta nova organització radica en demanar, al Ministeri de Medi Ambient, tots els informes oportuns per a aclarir les afeccions reals de la presa així com els detalls del projecte. A més, aquesta comissió hauria de ser la que s´encarregara de negociar amb Acuamed, l´empresa que durà en davant l´obra, per possibles indemnitzacions per als afectats.

El col•lectiu també demanarà que es garantisca el subministrament d’aigua potable i de reg, ja que la presa afectarà la zona on ara s’ubica el pou de l’Ainer, que abasteix la població i rega l’Atzúvia i part de Pego. D’aquesta manera, l’empresa haurà de proposar alternatives que seran estudiades per la comissió mixta.

Per la seua banda, el Bloc de l’Atzúvia va alertar dissabte que les obres que preveu el ministeri podrien «inundar» l’actual pou d’aigua potable, inutilitzant-lo. Daqu’esta manera, es faria necessari tenir alternatives per a l´abastiment poblacional. Al seu torn, l’alcalde de l’Atzúvia, Manuel Reig, del PP, va afirmar que «ningú ens pot garantir que si fan una nova perforació l’aigua siga tan abundant i de la mateixa qualitat que ens oferix hui l’Ainer».

El pou de l´Ainer no sols abasteix a l’actual nucli poblacional de l’Atzúvia sinó que, a més, haurà de subministrar aigua a les futures urbanitzacions. Cal recordar que el PP de l’Atzúvia, va aprovar el passat any tres plans urbanístics que suposaran 2.000 noves cases.

El projecte del ministeri ja està pressupostat per l’Estat malgrat el rebuig veïnal que existeix a l’Atzúvia per les afeccions. L´únic punt que sembla positiu, de moment, és que la presa evitarà les inundacions en la N-332 i en el nucli urbà d’Oliva.619 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!