Una bona atenció al públic necessita d’empatia

Aquesta podria ser una de les conclusions del curs ‘Atenció al Públic’, organitzat per la Conselleria de Turisme a través del CDT d’Interior d’Alacant en col•laboració amb la Regidoria de Turisme de Pego. Un curs que s’ha dut a terme durant tota la setmana i que estava dirigit a professionals en actiu d’establiments turístics.
Avui per la vesprada finalitza el curs de formació contínua per als professionals en actiu d’establiments turístics que s’ha dut a terme durant tota la setmana a la Casa de Cultura de Pego, sota el títol d’Atenció al Públic. El curs ha estat organitzat per la Conselleria de Turisme a través del Centre de Turisme d’Interior d’Alacant en col•laboració amb la Regidoria de Turisme de Pego.

L’objectiu d’aquest curs, és donar les tècniques de comunicació i atenció al client per a obtenir la màxima qualitat i satisfacció del client. Per a arribar ahí s’han analitzat quines són les coses que han de fer o no els professionals. Una de les qüestions que destacava Mari Nieves Mayor, tècnica de turisme i alumna d’aquest curs, és que “s’ha de pensar en el client, “desenvolupar l’empatia amb ell o ella” per a què es beneficie l’empresa en la que treballes.

Però què és el que deuria fer un bon professional per a donar una bona atenció al públic? És cert que el client sempre té la raó? I sembla ser que la resposta és afirmativa, ja que una de les premisses és “no enfrontar-se amb el client”, sinó “intentar dur el tema –siga quin siga- el més eficientment possible” per a no crear un conflicte innecessari.

Al curs han assistit professionals de diverses branques relacionades directament amb el turisme, com és l’allotjament turístic, el turisme actiu, els tècnics del parc natural o la pròpia tècnica de l’oficina de turisme, entre d’altres.

Mari Nieves Mayor recomanava el realitzar aquestos cursos de tant en tant per refrescar tècniques que aconsellen aspectes bàsics per a donar una bona imatge. Perquè assegurava que “el turista sempre és un client molt important” que si es queda satisfet fa que córrega l’experiència positiva, estenent-se aquesta “amb el boca a boca” que és molt efectiu perquè d’altra gent s’aprope al destí o el lloc que tu regentes.

539 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!