Acció Urgent aconsegueix renovar la concessió del servei de recolzament social i sanitari per al poble de Pego

Ha esta l’única en presentar-se al concurs i al complir els requisits requerits en el plec de condicions s’ha acordat renovar-li la concessió. Un plec que contempla millores en el servei que durant aquests darrers quatre anys ja realitzava Acció Urgents i que també implica una baixada d’aproximadament un 15% de la quantia que rebrà Acció Urgent durant els 4 anys de concessió respecte al contracte anterior.
Des de 2004 a Pego existeix Acció Urgent, una entitat sense ànim de lucre que dóna suport als serveis socials i sanitaris del poble. Les seues actuacions s’han vist, any rere any, augmentades. De fet, el seu primer any van ser 94 intervencions les que va realitzar Acció Urgent a Pego, en el segon i tercer any d’existència van ser al voltant de les 860 intervencions, el quart anys van superar les 1000 intervencions, més concretament van realitzar 1005 eixides. Les intervencions més nombroses són aquelles que impliquen assistència en domicilis i ajuda humanitària.

Aquest matí l’Ajuntament de Pego adjudicava a Acció Urgent la concessió administrativa del servei de recolzament social i sanitari per al poble de Pego per a 4 anys més. “La sorpresa”, així ho ha qualificat l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà “és que no s’ha presentat ningú més” el que ha facilitat l’elecció. Així, Acció Urgent era l’única empresa en presentar-se al concurs públic i al complir els plecs de condicions del contracte s’ha acordat renovar la concessió.

El nou plec de condicions “si que té algunes diferències respectes l’anterior període de quatre anys”, apuntava Carmelo Ortolà. Les diferències són millores en el servei que prestarà Acció Urgent al poble de Pego, ja que “totes les deficiències que s’han vist en este temps i que puguen repercutir en benefici del ciutadà i no quedaven ben plasmades en els convenis anteriors s’han modificat en este nou conveni”.

Una altra de les novetats de la licitació d’aquest conveni és la rebaixa de, al voltant d’un 15%, de la quantia que l’Ajuntament de Pego pagarà a, en aquest cas Acció Urgent, per la realització el servei de socorrisme i ambulància permanent en este nou període de quatre anys de concessió. Una reducció que ha acceptat l’empresa concessionària sense cap problema, el que duia a l’alcalde de Pego a afirmar que “estic content perquè he vist que la resposta per part d’Acció Urgent ha estat d’assumir la responsabilitat de continuar amb el servei també considerant que estem en una època de crisi i ens hem apretat tots el cinturó”.

Avançava Carmelo Ortolà que els pressupostos per 2010 estan el suficientment avançats perquè en un pocs dies es porten a aprovació. Aquestos pressupostos, reflexaran una reducció de la despesa corrent de més del 15%. Ortolà declarava al respecte dels pressupostos que alhora que s’ha de contenir la despesa corrent també s’han de mantenir serveis que qualificava d’ “imprescindibles” com el que realitza Acció Urgent.

Ressaltava, l’alcalde de la localitat la utilitat del servei de socorrisme i ambulància permanent, una utilitat que reflexen els distints informes anuals que Acció Urgent realitza en acabar cada any i que indiquen una pujada sostinguda de la realització d’intervencions, sobretot d’assistència en domicilis i d’ajuda humanitària en la població entre els 70 i els 89 anys d’edat.

Al respecte de la qüestió econòmica, Carmelo Ortolà reflexionava sobre les xifres totals informant que, fent un paral•lelisme econòmic, el que cobrava el govern municipal d’abans de 2003 és igual al cost del Govern municipal actual, incloent-li a aquest cost, el pagament del servei d’ambulància.
746 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!