El Sopar Literari del Grup de Dones Cabal reconeix la tasca literària de Salvador Bolufer

Aquesta nit, el Grup de Dones Cabal, tornen a contribuir a la difusió dels escriptors i escriptores de casa i les seues obres. En el Sopar Literari de la Tardor 2009 l’escriptor convidat serà Salvador Bolufer, que estarà acompanyat durant la vetllada per Cristina Martí, guitarrarista, Enric Murillo, pianista, productor i compositor, la poetessa Maria Josep Escrivà i el professor Tomàs Llopis, a més de la resta de públic assistent.
El Sopar Literari de Tardor del Grup de Dones Cabal, arriba en aquest 2009 a la seua sisena edició. Així, la consolidació de la contribució del Grup de Dones Cabal, a la difusió dels escriptors i escriptores tant de Pego com d’altres llocs amb un vincle especial amb el nostre poble i les seues obres és ferma. I és que recordem que en aquest Sopar Literari s’han reconegut les figures literàries com Joaquina Barba i Patro Moratal, Maria Dolors Pellicer i Pepa Guardiola, Rafa Gomar, Isabel Garcia Canet i Elvira Cambrils. Enguany el torn és per Salvador Bolufer. Que amb aquest reconeixement el Grup de Dones Cabal volen posar el seu granet d’anera perquè la poesia satírica es revaloritze un poc més cada dia.

L’obra publicada de Salvador Bolufer no és molt extensa, tot i que s’ha de tenir en compte la seua contribució a enaltir la poesia més àcida, crítica i humorística que existeix, la poesia satírica, potser una de les més oblidades, però que al País Valencià ve lligada, indiscutiblement al món de les falles.

Aquest fet feia afirmar a Salvador Bolufer, fa uns anys que “la poesia satírica està més estesa del que realment s’intueix, de fet, només hauríem de fixar-nos en totes les falles que es munten al llarg i ample del país. Si cada falla o la meitat d’elles s’apliquen en l’art de la sàtira… ixen els comptes.”, assegurava.

Aquesta poesia tan ben cultivada i treballada per Salvador Bolufer es pot llegir en el llibre ‘Burrera Comprimida’ i també es pot escoltar en format cd en ‘El Cantar de la Burrera’, un disc publicat enguany que ja ha rebut molt bones crítiques. En l’obra de Bolufer és interessant observar el ric llenguatge valencià i l´ampli registre de l´autor.

Per a aquesta nit no faltarà l’espectacle i és que manifestava Bolufer en un correu electrònic que “com que les meues afeccions artístiques provenen del món de la faràndula, els meus volantins literaris han estat sempre destinats a la interpretació, i per això he preparat un programa on, entre músiques i declamacions, repassarem les meues humils activitats creatives i les mogudes socials on he participat, des dels albors de l’adolescència fins als moments actuals”

Per a escometre aquesta tasca l’acompanyaran, en cos i ànima, els músics Enric Murillo (piano) i Cristina Martí (guitarra), a més del també escriptor Tomàs Llopis i la poetessa Maria Josep Escrivà.

La cita, aquesta nit a les 9’30 al JJPass de Pego.

593 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!