Una assemblea oberta per tal de sumar forces contra el Pai Pego Golf

A través de les xarxes socials s’ha fet una convocatòria d’assemblea oberta a tota la ciutadania per tal de fer oposició al macroprojecte urbanístic del Pego Golf, que suposarà la construcció de 1.300 habitatges, pel seu «impacte ambiental i social».

La reunió ha estat fixada per al dijous 4 de juliol, a les huit de la vesprada, a l’Espai Veïnal Antic Institut. L’organització ha fet una «Crida urgent a la defensa del nostre territori: Aturem el PAI Pego-Golf!»

En la convocatòria s’afirma que és aquest «Un moment crucial per al futur de la nostra terra, -motiu pel qual- convoquem una assemblea oberta per unir forces i alçar la veu contra el projecte del PAI Pego-Golf». I és que consideren que «Aquesta iniciativa amenaça el nostre patrimoni natural, els recursos hídrics i el benestar de les generacions presents i futures».

Els organitzadors de l’assemblea oberta manifesten que «No podem permetre que un model econòmic depredador, basat en la destrucció del territori, s’impose una vegada més. El PAI Pego-Golf suposa la construcció d’un camp de golf innecessari i la destrucció d’un paisatge únic, posant en risc l’aigua, un recurs cada vegada més escàs. A més, la construcció de 1.300 cases en una zona ja saturada tindrà un impacte ambiental i social devastador».

Defensen els qui han convocat l’assemblea que «A més de la demanda d’aigua, el projecte augmenta el risc d’inundació, posant en perill les persones que hi visquen». I afegeixen, «Amb el canvi climàtic, les precipitacions intenses són més freqüents. Si cauen 100 litres per metre quadrat en pocs dies, l’aigua de la urbanització Penya Roja acabarà a la zona del PAI Pego-Golf». A més recorden que «Actualment, aquesta zona ja té un risc d’inundació, però l’asfaltatge de la muntanya i la conversió del barranc en una canonada incrementaran aquest risc».

Així, l’assemblea oberta tindrà lloc el dijous 4 de juliol a les 20 h a l’Espai Veïnal Antic Institut. Els convocants conclouen la seua crida indicant que esperen la participació ciutadana per a «la lluita i construir un futur sostenible per a la nostra terra». I asseguren que amb la unió de forces es pot «aturar el PAI Pego-Golf».
239 Visites
Hola!!