Acte final de campanya i d’agraïment dels encausats de Pego

Amb aquest gest es pretén agrair tot el suport que han rebut de la ciutadania des de que van ser encausats pels fets ocorreguts el 18 d’octubre de 2020 a Pego. L’acte tindrà lloc demà a les set de la vesprada a la plaça de l’Ajuntament, on intervindran com a ponents el Grup de Suport, els 14 antifeixistes i Alerta Solidària.


Hui fa exactament una setmana que es coneixia la notícia de l’acord arribat per la defensa dels
catorze pegolins antifeixistes amb les acusacions perquè els encausats no entren a la presó, quan aquestos compareixien per al judici que anava a celebrar-se a l’Audiència Provincial d’Alacant.


Els pegolins van haver de declarar-se culpables per evitar ser empresonats. Deu d’ells han acceptat una pena suspesa de sis mesos de presó i tres més de localització permanent per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions lleus –més una multa de tres euros diaris durant quatre mesos–; altres dos han acceptat sis mesos per desordres; i els dos restants han estat multats amb tres euros diaris durant un mes per un delicte lleu de falta de respecte a l’autoritat.


Així, dijous passat es posava fi a un procés que ha durat quasi quatre anys, que han viscut amb incertesa, però, en els quals han rebut nombroses mostres de suport i recolzament. Gestos que han descrit com «amor incondicional» i que volen agrair demà en el que denominen com acte final de campanya. La cita amb ells és a les set a la plaça de l’Ajuntament.

 

204 Visites
Hola!!