Al-Hagamba Muza presenta una Capitania dedicada als infants i els seus somnis

Nit important, la de dissabte, a la filà d’Al-Hagamba Muza, durant la presentació especial de la Capitania de Moros i Cristians de 2024. El capità, Juanjo Bolufer i Femenia, escudat per tota la seua gent, va presentar una Capitania, la més gran que ha fet mai aquesta filà, on han posat l’accent en la infància, els somnis dels més menuts i la importància dels referents i la memòria.

A boqueta de nit estaven convocats a la càbila pel seu Capità tots els membres de la filà, junt amb un bon grup d’amics, col·laboradors, autoritats i integrants d’altres filades de Pego. Tots junts van poder escoltar de primera mà tot l’argument de la Capitania que ostenta la filà coneguda popularment com La Gamba. L’acte va constar d’un concert de música festera a càrrec de la Societat Musical Beniatjarense -que acompanya a la filà des de fa vora 40 anys- i d’un seguit de parlaments que varen posar de relleu tot el seguici de la Capitania i van enaltir la figura del seu Capità, Juanjo Bolufer, històric membre de la filà i cap d’esquadra des de fa més de 50 anys.

Amb la càbila plena de gom a gom, la filà va presentar el nou escut, l’heràldica de la Capitania, l’argument de l’Entrada i la composició del Boato que Al-Hagamba Muza traurà als carrers de Pego durant l’Entrada dels Moros i Cristians, la qual tindrà lloc el pròxim 29 de juny.

Entre els molts elements d’aquesta Capitania, destaquen la participació de més de 400 músics, dos ballets exclusius creats per l’artista alcoiana Ana Botella, la col·laboració de la comparsa Els Pacos, de Mutxamel, o l’actuació del grup Dar Gnawa de Tànger. Un total de més de 800 persones que contribuiran a construir un relat ficcionat d’uns xiquets viatjant en el temps, per descobrir la revolta d’Al-Azraq contra les tropes de Jaume I al territori de La Muntanya.

Cal remarcar també l’estrena de dues composicions que seran la banda sonora d’aquesta Capitania 2024: per un costat, el pasdoble La Gamba Paradise, obra de Marcos Úbeda i Faus, director de l’Escola Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida i trombonista de la reconeguda banda Zoo. Aquest pasdoble acompanyarà a la renovada Esquadra Gamberra perquè interprete les seues figures i evolucions tan habituals i esperades pel públic. Per altra banda, també es va estrenar la marxa mora Ambra, que l’afamat compositor de música festera contestà Francisco Valor i Llorens ha dedicat al Capità.

El càrrec de 2024, Juanjo Bolufer, va tancar l’acte amb un discurs emotiu sobre la seua infància i el somni de tota una vida de ser Capità d’Al-Hagamba Muza, i que va fer alçar en peu a tota la gent allà present. Finalment, l’acte va donar pas a als entremesos i refrigeris, que van vindre farcits de moltes felicitacions i bons propòsits per a les festes que ara venen.

 

1174 Visites
Hola!!