Un xic de 18 anys mor al despenyar-se des de 60 metres en el Barranc de l´Infern

Un jove de 18 anys va morir dissabte al precipitar-se en l’Avenc Ample fins una profunditat de 60 metres. El xic (R. G.) veí de la Vall d’Ebo, però resident des de fa pocs mesos a Pego, va esvarar quan estava observant, junt amb un amic, la baixada d’un grup d’espeleòlegs. A les 13.56 h. el Centre de Coordinació d’Emergències va rebre la telefonada d’un dels muntanyencs que van veure des de l’interior de l’avenc la caiguda. Fins a l’enclavament del Barranc de l’Infern es van traslladar equips de bombers del parc comarcal de la Marina Alta, l’equip de rescats del consorci provincial i la Guàrdia Civil de Pego.

Després de més de dos hores de recerca els bombers van trobar el cos sense vida del jove francés i van procedir al rescat aeri. Segons van explicar fonts del cos de socors, el difícil accés va complicar les tasques de rescat. La profunditat i els vint metres de diàmetre de l’avenc van decidir que es realitzaria un salvament per aire.

El company del xic mort no va patir cap dany i va romandre en el lloc junt amb els seus familiars i el pare de la víctima fins que a les 17.12 h. quan es va finalitzar el rescat del cos sense vida. Segons pareix un descuit o un esvaró va poder ser la causa del fatal accident. Els dos companys es van desplaçar fins a la Cova Ampla per a «tafanejar» la baixada dels experts, activitat molt habitual durant els caps de setmana des què es va descobrir la cova, segons va explicar l’alcalde d’Ebo, Rafael Llodrà.


L’amic del jove difunt es trobava «destrossat», encara que va haver de traslladar-se fins a la caserna de la Benemèrita de Pego per a que li prengueren declaració sobre els fets ocorreguts.

«Era un xic molt conegut, encantador, molt simpàtic». Amb estes paraules el va definir dissabte un veí. La notícia prompte es va estendre per Ebo. Encara que són massa freqüents els esglais en el Barranc de l’Infern, dissabte la consternació va fer nosa en els veïns d’Ebo al tractar-se d’un conegut. Encara que fa diversos mesos el jove es va traslladar a Pego per motius laborals, en el seu poble queda part de la seua família.

A mitjan vesprada i després de confirmar el fatídic desenllaç, l’alcalde, Rafael Llodrà, es va traslladar a la casa consistorial per a redactar el decret pel qual es va ordenar una jornada de dol oficial en el municipi.602 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!