Un pesquer envaeix la reserva marina i tendeix més de 6 km de palangre entre Dénia i Xàbia


L’embarcació, procedent de Tabarca, va ser sorpresa el dijous quan pescava en aigües protegides del cap de Sant Antoni. La falta de control facilita les captures il•legals en una zona vital per a la reproducció d’espècies.
La reserva marina del Cap de Sant Antoni està protegida, Però, en la pràctica, contínuament és envaïda per embarcacions de recreació que infringeixen les estrictes restriccions que la normativa mediambiental estableix en esta franja marítima que uneix Dénia amb Xàbia.

Esta setmana s’ha viscut un nou incident, encara de major gravetat, en les valuoses aigües situades a peus del Montgó. una embarcació de pesca, va ser detectada el dijous junt amb el cap de Sant Antoni practicant la pesca furtiva d’espècies que habiten i es reprodueixen en la zona. Es tractava d’una embarcació de palangre procedent de Tabarca, que ja portava un parell de setmanes calant els seus aparells pel litoral comarcal, i que segons pareix va intentar arrodonir el volum de les seues captures tendint un palangre quilomètric: des del Cap Prim de Xàbia fins a la Marineta Cassiana de Dénia, més de 6 quilòmetres travessant per la meitat la reserva marina.

La falta de control en les aigües protegides ha sigut ja reiteradament denunciada: per la Junta Rectora del Montgó; pels ajuntaments de Dénia i Xàbia; per les confraries de pescadors d’ambdós municipis; per col•lectius ecologistes. No obstant, la falta de pressupost econòmic ha sigut, reiteradament, pretext per a no posar tots els mitjans necessaris. En la zona, Només està permesa la pesca des de terra i amb canya. I quant a l’entrada d’embarcacions a motor, només és possible de forma restringida, amb autorització administrativa i moderant la velocitat de trànsit.

Les embarcacions de pesca de la comarca no pesquen en la reserva. De fet, una de les principals motivacions per a que la zona estiga protegida és la de garantir la reproducció de les espècies per a no posar en perill la indústria de la pesca. Quan l’any passat la reserva es va ampliar fins a l’escullera sud del port de Dénia, la notícia va ser acollida positivament per la Confraria de Pescadors de Dénia, la flota de tresmall de la qual és l’única habilitada per a entrar en part de la reserva a pescar. El tresmall és un art pesquer menys agressiu que l’arrossegament o el de palangre, i que a més té una llarga tradició a Dénia.624 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!