Un llibre, un documental i un himne especial inmortalitzaran la història dels 100 anys del Pego CF

No en són molts els clubs de futbol que puguen presumir de tindre cent anys. El Pego celebra en aquesta temporada l’orgull de complir 100 anys, un fet que se celebra amb tota una sèrie d’actes que van ser encetats en el primer partit de la temporada, i que s’allargaran fins a les festes patronals de 2023, al mes de juny. Una comissió formada pel Pego Club de Futbol, l’Arxiu Municipal i l’Ajuntament de Pego ha organitzat tots els esdeveniments que s’estan succeint i que tenen com a acte central el que tindrà lloc diumenge 20 de novembre al teatre municipal. Aquest matí l’arxiver, Joan Miquel Almela, junt amb el president del club, Juanfran Frau, el dissenyador Germà Miralles i el regidor d’Esports, Raül Tamarit, han parlat del centenari i de les activitats previstes en la celebració.

En definitiva, per a aquesta temporada 2022/2023, amb l’objectiu i finalitat de commemorar el centenari i retre homenatge a la història del club i dels seus personatges, s’ha fet un logotip especial, el primer equip ha estrenat un equipament nou inspirat als que portaven els jugadors als anys 20-30, s’ha fet un llibre, un documental també, s’ha remasteritzat l’himme original del club, cantat per Míchel, i Smoking Souls ha fet una versió especial del centenari. A més a més, es prepara un partit amb algun club de primera línia i un quadrangular a disputar l’any que ve, a festes, en el quals els veterans del Pego s’enfrontaran als del Dénia, Oliva i Gandia.

Segons ha explicat Joan Miquel Almela, la preparació del centenari porta ja un temps, uns tres o quatre anys, en marxa. I no ha estat una tasca fàcil per la falta de documentació. De fet, s’ha determinat la data de la creació del club a través d’una fotografia.

Sembla que, com ha indicat l’arxiver, el Pego va nàixer amb els cognoms de Club Deportivo. Al 1931 va passar a ser Pego Fútbol Club i a la posguerra es va dir Educación y Descanso Pego. Aquesta denominació va durar fins a la temporada 1958/59 en la qual va pujar a tercera divisió i es va inscriure amb el nom definitiu de Pego Club de Futbol.

Al respecte, Almela ha assenyalat que els rogets han jugat 20 temporades en la Tercera Divisió. Així que, a més de l’únic centenari, el Pego és el club de la comarca amb més temporades en aquesta categoria.

La comissió organitzadora dels actes del centenari va decidir que la millor manera de deixar constància de la història del club seria un llibre.

Una obra que ha elaborat Joan Miquel Almela amb la col·laboració d’ex jugadors, veterans, presidents, etc., que han aportat materials, fotografies i anècdotes.

A més de la presentació del llibre, l’acte del Centenari del Pego Club de Futbol, que se celebrarà el diumenge 20 al teatre municipal a partir de les 11 del matí, té altres al·licients, com la presentació d’un documental sobre els 100 anys dels rogets i altres sorpreses.

Però, la celebració no es quedarà en això. Almela ha avançat que hi ha més actes previstos de cara a la fi de la temporada. Al mes d’abril s’espera que el Pego jugue un partit del centenari contra un club de renom, a maig es farà un cicle de conferències i, per últim, a juny, coincidint amb les festes patronals, els veterans del Pego jugaran un torneig quadrangular junt amb els del Dénia, Oliva i Gandia.

En l’organització d’aquestes activitats ha pres part l’Ajuntament de Pego a través de les regidories d’Esport i Cultura. El consistori ha aportat 6.000 € perquè es puga fer front a les despeses extraordinàries que suposen els actes del centenari. Raül Tamarit ha afirmat que l’Ajuntament col·laborarà amb tots els clubs locals que celebren fites com els 100 anys de trajectòria.

Com ha indicat el regidor, Germà Miralles ha estat l’encarregat de renovar l’escut del Pego i fer un logotip per al centenari, el qual s’ha elegit per votació dels socis, tal com ha manifestat el president del club, Juanfran Frau. Aquest s’ha mostrat orgullós de ser directiu  en aquest moments tan rellevants i ha desitjat que el primer equip aconseguisca l’ascens. Per ara, ha dit, les coses van prou bé.

Ràdio Pego està preparant una sèrie d’entrevistes relacionades amb el centenari, que començarem a compartir en l’Informatiu Ràdio Pego en les properes edicions.

 

1120 Visites
Hola!!