Agenda d’activitats per al cap de setmana

Encetem l’agenda amb una xerrada que tindrà lloc hui a l’Espai Veïnal. El títol és «El cultiu de la garrofa al nostre territori. Realitat actual i perspectives de futur». Està organitzada pel col·lectiu La Unió amb la col·laboració de les associacions Pego Viu, Atzaïla i Espai Veïnal.

Aquesta      xerrada sobre el cultiu de la garrofa serà a les set menys quart de la vesprada i comptarà amb Ferran Gregori, de la Unió Llauradora Ramadera, com a ponent.

Ens anem ara a la jornada de demà divendres, en la qual es farà la presentació del llibre titulat «Ojalá te vieras desde mis ojos», de Sílvia Pérez. L’acte tindrà lloc a la Casa de Cultura, demà divendres a les set de la vesprada. En ell intervindran l’autora, Sílvia Pérez, Eva Piera, mestra i comunicadora i Laura Castellà, regidora de Cultura.

Passem al dissabte. De matí, a les 10, es farà una ruta etnobotànica per anar a la Penya del Gat de la mà dels tècnics d’Endèmica Natura. L’eixida ha estat organitzada per la Mancomunitat de Turisme de Pego i les Valls. ÉS gratuïta i s’encetarà a les 10, si l’oratge ho permet. Per a assistir-hi cal fer una reserva prèvia de plaça reomplint el formulari que es troba en el web de Turisme www.pegoilesvalls.es, en l’apartat d’agenda.

Dissabte també, a l’espai veïnal es realitzarà un taller participatiu titulat Marjal de Pego Oliva. L’activitat començarà a les 11 del matí amb la primera part del taller. Hi haurà una aturada per a dinar a les 13:30 hores i el taller serà représ a les dos i mitja, per a finalitzar al voltant de les cinc i mitja de la vesprada.

Per a participar o fer cap consulta el telèfon és el 722 512 402 i el correu electrònic és participa.pego.oliva@gmail.com.

D’altra banda, dissabte a la plaça del Mercat, a partir de les 10 hores es farà la sisena edició del One Day llarguet’s Show, una competició a nivell estatal de llarguet, una espècie de pardal autòctona de la Comunitat Valenciana.

Un poc més tard, a les 11, a la Casa de Cultura es farà un contacontes de Dones Cabal per la igualtat que inclou també un taller de retallables per als més menuts i menudes. 

I ja de vesprada, a les 19 hores, al teatre municipal de Pego es farà la Nit de Sainets de l’Associació Esperança. El grup Valentes i Positives presentarà els sainets Bones de conformar i Ai Ramón.

Continuem amb el diumenge, dia 13. A les 9 del matí es farà la ruta de les ermites, un recorregut guiat per les ermites de Sant Miquel, Sant Antoni, Sant Sebastià i Sant Josep per a conéixer millor aquestes edificacions i la seua història. L’eixida serà a les 9 des de Sant Miquel.

A més, a més, diumenge està prevista la segona de les eixides organitzades per Pego Viu dins d’un calendari anomenat rutes pel territori diànic post-incendi.

Endèmica Natura guiarà les persones participants pel Pla de Petracos a Casetell de Castells. El recorregut serà de huit quilòmetres i mig, amb un desnivell de 320 metres. El preu de la inscripció és de 10 euros i inclou l’assegurança i una donació a Pego Viu.

La reserva es fa en el web en el web www.endemicanatura.com.

 

648 Visites
Hola!!