Un jutjat paralitza temporalment l’activitat de la pedrera propera a l’Atzúbia

“Per a obtenir un pronunciament respecte a la il·legalitat de la pedrera” i “en tant que no es tramite una nova llicència ambiental”. El jutjta entén que “la nova activitat de maxacat i extracció d’àrids no compta amb llicència d’activitat ni ambiental”. Davant la sentència Gelibre, l’associació que va interposar el contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Pego i l’empresa que explota la pedrera, es manifesta satisfeta. D’altra banda, l’Ajuntament de Pego encara no se li ha notificat la resolució.
Dilluns l’Associació per a la protecció mediambiental de l’Atzúblia, Gelibre, donava a conèixer a la premsa la sentència del jutjat del contenciós administratiu nº3 d’Alacant en la que estimava “en part el recurs” interposat contra “la inactivitat de l’Ajuntament de Pego per a obtenir un pronunciament respecte d’il·legalitat d’activitat de la pedrera” situada a la partida d’Atzaïla en terme de Pego.

En ella el jutjat “declara que la nova activitat de maxacat i extracció d’àrids no compta amb llicència d’activitat ni ambiental” i acorda “la suspensió de l’activitat en tant que no es tramite una nova llicència ambiental, en la que a la vista de les ampliacions i modificacions substancials de l’activitat i en la que després de l’obtenció en el seu cas de la declaració d’impacte ambiental favorable, s’establisquen les mesures correctores oportunes”.

El president de Gelibre, Jesús Pons, manifestava que se senten satisfets per la sentència i recorda que “Des del 2008 venim denunciant que la transformació de l’activitat de la pedrera que es va iniciar en 2007 no comptava amb la preceptiva llicència ambiental (tot i que s’havia augmentat la capacitat extractiva 10 vegades, de 50.000 t/a s’havia passat a 500.000 t/a).”

Gelibre, a la nota de premsa que remet als mitjans de comunicació declarava que “l’Ajuntament de Pego mai no ha estat al costat dels problemes que comportava l’activitat per al poble de l’Atzúbia ni entés el que patien i reclamaven els ciutadans de l’Atzúbia que suportaven la pols, els sorolls dels martells perforadors i de les voladures, i veien com les estructures dels seus habitatges es clavillaven.” Així mateix, Gelibre assegura que “sempre hem vist que les dues inspeccions fetes per l’Ajuntament de Pego des de 2011 anaven destinades a cobrir l’expedient, que no buscaven solucions ni anaven mai enlloc (ni han servit per acordar allò que els demanava el Síndic de Greuges de la CV: si s’havia fet o no una modificació substancial de l’activitat).” Amb esta sentència a la mà Gelibre conclou que “ara els ho ha dit el Jutge”.

Ràdio Pego s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Pego per conèixer la seua postura. Fonts municipals han informat que encara no han estat notificats i per tant encara no han pogut estudiar la sentència i, consegüentment els passos a seguir. La sentència permet interposar recurs d’apel·lació en un termini de 15 dies des de la notificació.
637 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!