Un fi de festa per a l’Ecce-Homo innovador a les Festes de Pego 2017

Ahir, en acabar la processó en honor al Santíssim Ecce-Homo, la Regidoria de Festes va projectar sobre el campanar de Pego imatges i objectes virtuals en dos o tres dimensions, el que es coneix com un vídeomapatge. Un encaix perfecte de motius emblemàtics de la localitat, principalment festius, van fer la delícia del nombrós públic present. Com a colofó final, un piromusical il·luminant la parròquia i l’element més característic de la fisonomia pegolina, el seu campanar.

20170627_212742Les vespres de la festivitat del Santíssim Ecce-Homo, després del trasllat de la talla de la Capella a l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció, el president de la Confraria, Carlos Company, convidava a tot el poble a gaudir de la imatge del patró i també de la Capella «que per fi ja està acabada. El que és una gran notícia enguany».

20170626_205411Esta circumstància va fer que el concert de la banda de cornetes i tambors de la confraria al Santíssim Ecce-Homo lluïra més que l’any anterior, atenent que per fi la façana es trobava lliure de qualsevol estructura metàl·lica.

Durant la vesprada de l’Ecce-Homo més de mil persones van passar a venerar la imatge del patró. Esta va estar exposada damunt l’altar des de les 9 del matí fins a les 13 hores.

Dimecres de Sang, els i les confrares del Santíssim Ecce-Homo van gaudir del dia del patró, com ho va fer tot el poble. 20170628_213558De vesprada-nit, a la processó, molta va ser la gent que va eixir al carrer a veure passar la imatge i tota la seua companyia: la Clandestina, falleres i fallers, les Beduïnes, la seua capitana, Leonor López i representants de la Junta Central, xiquets i xiquetes de primera comunió, societat civil i autoritats municipals i eclesiàstiques.

campanar 1La guinda del pastís, per dir-ho d’alguna manera, la posava un espectacle que es veia per primera vegada a Pego, un vídeomapatge, és a dir, una projecció d’imatges i objectes virtuals en dos o tres dimensions sobre la superfície del campanar de Pego, el campanar de l’església de l’Assumpció. campanar 2Un encaix perfecte de motius emblemàtics de la localitat, principalment festius, van fer la delícia del nombrós públic present. campanar 3Com a colofó final, un piromusical il·luminant la parròquia i l’element més característic de la fisonomia pegolina, el seu campanar. campanar 4Una aposta de la regidora de Festes, Rebeca Bañuls, per a acomiadar les festes, però també per acomiadar-se d’esta àrea que ha dirigit durant dos anys.

 

3500 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!