La Guàrdia Civil investiga tres persones en El verger per la sostracció de 5 tones de taronges

Van aportar dades falses de propietaris de finques on havien treballat anteriorment per a poder vendre les taronges de forma legal. En una de les inspeccions a un magatzem de Pego, es van obtindre elements coincidents amb la furgoneta que es buscava, i les quantitats i varietat de taronges sostretes.

La Guàrdia Civil investiga en El verger a 3 espanyols de 21, 25 i 40 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori de 5 tones de taronges i un delicte de falsificació de documents.

Picture1L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Calp, format per agents especialitzats en la investigació i esclariment de robatoris en explotacions agrícoles, va rebre la denúncia de la sostracció de més de 5 tones de taronges de la varietat navelina, ocorreguda en un hort de la localitat d’El verger.

Després de diverses entrevistes i contactes amb agricultors i veïns de la zona, van poder esbrinar que una furgoneta sospitosa amb tres persones en el seu interior havia estat per la rodalia. La investigació es va centrar a partir d’eixe moment en magatzems de compravenda de cítrics d’eixa localitat i les del voltant per si estos individus havien acudit amb les taronges per a vendre-les.

L’endemà, en una de les inspeccions a un magatzem de Pego, es van obtindre elements coincidents amb la furgoneta que es buscava, i les quantitats i varietat de taronges sostretes.

Quan es va sol·licitar a l’empresa el document DATA, Document d’Acompanyament i Traçabilitat Agrària, que acredita la procedència en destinació i durant el transport dels productes agrícoles, els agents van trobar indicis que havia sigut falsificat. Esta pràctica, àmpliament coneguda per la Guàrdia Civil, consistix a aportar de forma fraudulenta dades d’amos d’horts en què s’ha treballat anteriorment per a poder donar eixida legal al producte sostret en altres explotacions agràries.

Esta vegada, figurava com a propietari de les taronges un agricultor a qui, després de preguntar-li per la seua firma en el document, va manifestar que era falsa i que ell no havia autoritzat a vendre el producte ja que no era seu.

Els que figuraven en el document com a venedor autoritzat i la persona que va cobrar el txec de venda han sigut investigats per la Guàrdia Civil com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document i d’un delicte de robatori de 5 tones de taronges.

El propietari de la furgoneta que transportava els cítrics també ha declarat com investigat pels mateixos delictes.

1466 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!