La Guàrdia Civil investiga tres persones en El verger per la sostracció de 5 tones de taronges

Van aportar dades falses de propietaris de finques on havien treballat anteriorment per a poder vendre les taronges de forma legal. En una de les inspeccions a un magatzem de Pego, es van obtindre elements coincidents amb la furgoneta que es buscava, i les quantitats i varietat de taronges sostretes.

La Guàrdia Civil investiga en El verger a 3 espanyols de 21, 25 i 40 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori de 5 tones de taronges i un delicte de falsificació de documents.

Picture1L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Calp, format per agents especialitzats en la investigació i esclariment de robatoris en explotacions agrícoles, va rebre la denúncia de la sostracció de més de 5 tones de taronges de la varietat navelina, ocorreguda en un hort de la localitat d’El verger.

Després de diverses entrevistes i contactes amb agricultors i veïns de la zona, van poder esbrinar que una furgoneta sospitosa amb tres persones en el seu interior havia estat per la rodalia. La investigació es va centrar a partir d’eixe moment en magatzems de compravenda de cítrics d’eixa localitat i les del voltant per si estos individus havien acudit amb les taronges per a vendre-les.

L’endemà, en una de les inspeccions a un magatzem de Pego, es van obtindre elements coincidents amb la furgoneta que es buscava, i les quantitats i varietat de taronges sostretes.

Quan es va sol·licitar a l’empresa el document DATA, Document d’Acompanyament i Traçabilitat Agrària, que acredita la procedència en destinació i durant el transport dels productes agrícoles, els agents van trobar indicis que havia sigut falsificat. Esta pràctica, àmpliament coneguda per la Guàrdia Civil, consistix a aportar de forma fraudulenta dades d’amos d’horts en què s’ha treballat anteriorment per a poder donar eixida legal al producte sostret en altres explotacions agràries.

Esta vegada, figurava com a propietari de les taronges un agricultor a qui, després de preguntar-li per la seua firma en el document, va manifestar que era falsa i que ell no havia autoritzat a vendre el producte ja que no era seu.

Els que figuraven en el document com a venedor autoritzat i la persona que va cobrar el txec de venda han sigut investigats per la Guàrdia Civil com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document i d’un delicte de robatori de 5 tones de taronges.

El propietari de la furgoneta que transportava els cítrics també ha declarat com investigat pels mateixos delictes.

1854 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!