Un ferry colisiona amb l´androna del port de Dénia

Un ferry de Trasmediterránea atraca a Dénia amb dos víes d’aigua després de colisionar amb l’androna del port.

El buc ràpid «Alcántara», de la naviera Acciona- Trasmediterránea, va patir la nit dels dimarts un accident quan es disposava a realitzar els treballs per a entrar al port. El vaixell portava 17 passatgers. Aquest és el cinqué incident en els darrers anys i totes les navieres que operen al port han patit accidents.
El succés va ocórrer sobre les 22.50 hores quan el ferri enfilava l’entrada al recinte per la bocana del port i va tocar el fons. En eixe instant, el «Alcàntera» va xocar amb l’androna, ubicada junt amb l’escullera nord, i va patir importants danys en el casc encara que va poder arrossegar-se fins al Moll de la Pansa on va atracar sobre la mitjana nit del dimarts sense que els passatgers i tripulants patiren cap tipus de dany personal. No obstant, l’empresa va avisar a Salvament Marítim com a mesura preventiva encara que finalment no va intervenir, ja que el ferri de Trasmediterránea va poder atracar i els passatgers van desembarcar amb normalitat.

El ferri va patir danys que li van provocar dos vies d’entrada d’aigua, segons van informar ahir els bombers que van haver de desplaçar-se fins al port per a traure aigua de les dependències del vaixell i evitar així el seu afonament. A més, diversos bussos van intentar durant tota la jornada d’ahir reparar part dels desperfectes perquè el «Alcàntera» poguera ser traslladat fins a la drassana de « Cartagena per a la seua reparació.

Per la seua banda, la companyia Acciona-Trasmediterránea va atribuir ahir l’incident a «un fregament amb un bloc rocós submergit i no senyalitzat». De fet, no és la primera vegada que un vaixell toca l’androna de la bocana del port. Des de 1999 amb l’accident que va patir el «Illa de Tagomago», de la naviera Pitra, fins a cinc vaixells han sigut protagonistes d’accidents marítims en el port de Dénia..

Les crítiques davant de les carències que patix el port dianense no s’han fet esperar. El president de la Taula Portuària Consultiva del Port de Dénia, Gonzalo Sanmartín, va apuntar ahir la necessitat d’«abordar un assumpte tan important com és el dragatge i modificació de la bocana del port» o, si més no, «tenir en compte l’opinió dels operadors que pateixen les carències de la gestió».

De fet, la Conselleria d’Infraestructures té la intenció d’incloure, en el seu projecte d’ordenació del port, els treballs per a la supressió de l’androna, la gran plataforma de formigó que provoca els accidents.
509 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!