Expulsat un guàrdia civil de Pego per cobrar 2.100 euros al mes a una britànica per una vigilància falsa


El Ministeri de Defensa ha expulsat un agent de la Guàrdia Civil de Pego. L’acusat va convèncer la víctima de què tota la caserna del municipi vigilava les obres del seu xalet durant dotze hores en horari nocturn. El Tribunal Suprem acaba de ratificar la sanció pel descrèdit que suposa per a la Guàrdia Civil. El condemnat, que portava 22 anys de servei, ha demanat empara al Tribunal Constitucional.

El Ministeri de Defensa ha expulsat un agent de la Guàrdia Civil de Pego que va cobrar a una britànica 2.100 euros mensuals per vigilar les obres del seu xalet durant dotze hores a la nit, tot i que aquestes vigilàncies no es feien. El Tribunal Suprem acaba de ratificar la sanció pel descrèdit que suposa per a la Guàrdia Civil. El condemnat, que portava 22 anys de servei, ha demanat empara al Tribunal Constitucional. L’acusat va convèncer la víctima que quasi tota la caserna de Pego vigilava totes les nits les obres de sa casa.

La Guàrdia Civil va obrir una investigació interna contra tot el cos de la caserna de Pego -que compta amb sis agents- al 2002. Al final, la investigació oberta només ha actuat contra el que ara ha sigut sancionat al no tenir indicis contra la resta de la plantilla.

La dona estafada, que vivia a Anglaterra, estava convençuda que a Espanya era normal pagar a les Forces de Seguretat per a encarregar-los vigilàncies privades. La víctima va arribar a fer un dels pagaments a la mateixa caserna de Pego, segons arreplega la sentència del Suprem.

La dona va contractar el suposat servei de vigilància amb el guàrdia civil condemnat a l’agost del 2002. La víctima pagava inicialment 1.500 euros mensuals per un servei diari de 21.00 a 7.00 hores. Poc després va acordar avançar l’horari de vigilància a les 19.00 hores amb un increment del preu de 600 euros.

L’agent condemnat va firmar sis rebuts per l’import dels diners acordats en «concepte de vigilància del xalet de la partida de Millars a Pego». La víctima estava convençuda que el «servei el realitzaven tres o quatre guàrdies civils», segons arreplega la sentència. Algunes vegades durant el dia es va presentar a la finca la patrulla de servei de Pego, «comentant – als obrers- les incidències del servei de seguretat que prestaven a la nit», precisa la sentència del Suprem.

L’agent processat va mostrar a la víctima «un quadrant confeccionat amb ordinador en què es reflectia la vigilància realitzada» i li va insistir en el fet que la feia tota la plantilla de Pego «menys un guàrdia primer i el sergent».
A finals d’octubre del 2002 la Guàrdia Civil va obrir una investigació interna al descobrir el que estava passant.

L’imputat, sempre segons la sentència, va intentar aconseguir els rebuts dels pagaments. La víctima va denunciar els fets després d’assabentar-se que no era normal que la Guàrdia Civil prestara un servei de vigilància privada i que cobrara per això.

El Ministeri de Defensa, organisme de què depèn la Guàrdia Civil, va arribar a la conclusió que l’agent va cometre una falta molt greu, el que implica la seua expulsió del Cos. L’agent va recórrer la sanció davant del Suprem i va presentar un centenar de firmes de veïns de Pego que el recolzaven.
No obstant, el Tribunal Suprem ha ratificat la sanció perquè l’acusat va produir en la víctima «una confusió evident» al cobrar per «el desenvolupament d’una activitat estretament relacionada amb les funcions que com a guàrdia civil havia de prestar».

545 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!