Tretze municipis de la Marina Alta es queden sense pediatra

La conselleria de Sanitat no sols es veu incapaç de solucionar els greus problemes sanitaris a la comarca, si no que cada dia la crítica situació arriba a pobles de tota la comarca. Benissa també ha estat 10 dies sense metge al no posar substitut la conselleria.
Continuem parlant de sanitat on la gestió de la Generalitat cada vegada és més dolenta per als pacients de la Marina Alta. L’escassa previsió de substitucions d’estiu en els centres mèdics de la comarca per part de la Conselleria de Sanitat continua fent estralls. Tretze municipis de la comarca – assignats per a l’atenció primària al Centre de Salut d’Orba- no tindran pediatra durant el mes d’agost, per la qual cosa els menors que requerisquen algun tipus d’atenció seran examinats per metges de capçalera.

El Centre de Salut d’Orba és possiblement el que més problemes tindrà este estiu per falta de personal en tota la comarca. Per dos motius: d’una banda, perquè igual que la resta de centres d’atenció primària ha vist com la previsió de substituts per a este estiu s’ha disminuït respecte a anys anteriors (el sindicat Comissions Obreres ja ha denunciat que el pla de vacances aprovat per la conselleria suposa en primària l’arribada de la meitat de substituts que el de 2 anys arrere).

En les dependències del centre de salut s’advertia dies arrere als usuaris que «no es troben facultatius per a suplir les vacances» . I finalment no s’han trobat, segons fonts sindicals. També a Benissa La situació no és exclusiva d’Orba en la comarca de la Marina Alta. El Centre de Salut de Benissa, que dóna atenció a 5 municipis, va recuperar el servei de pediatria ahir mateix després de tornar de 10 dies de vacances el pediatre, perquè tampoc allí s’ha posat substitut per la Conselleria de Sanitat.

Mirant el panorama de la sanitat pública a la Marina Alta i la escasa resposta de la conselleria als problemes, el millor si no es tenen diners per a assistir a especialistes privats, és dir-li als xiquets i xiquetes que tenen prohibit posar-se malalt fins a setembre.
338 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!