La Generalitat censura l’urbanisme del PP a l’Atzúvia

La conselleria de Territori insta a l’ajuntament a anul•lar més d’una dotzena de llicències sobre sòl no urbanitzable després de la denuncia d’Agró, en gener sobre la proliferació de vivendes de luxe alçades amb permisos per a construccions d’apers i cultiu. L’ajuntament ha recorregut l’advertència del Consell Parlem ara d’Urbanisme i del estiró d’orelles que la Conselleria de Territori i Vivenda ha fet a l’ajuntament de L’Atzúvia. després d’emetre una resolució el passat 28 de maig on requereix al consistori de l’Atzúvia per a que anul•le «determinades llicències» en el termini d’un mes. Les llicències a què es refereix la secretària autonòmica, Cristina Serrano, corresponen a més d’una dotzena de permisos concedits pel consistori governat pel PP per a l’edificació de construccions d’apers i cultiu – que no poden superar els 32 m 2 de superfície – i que han sigut utilitzats per a alçar valuoses edificacions que sobrepassen amb escreix el límit de volumetria.

El motiu de la resolució va ser un escrit presentat per Acció Ecologista-Agró al gener d’este mateix any i en el que advertien a la conselleria que «suposadament acollides per les Normes Subsidiàries s’han construït més d’una dotzena de vivendes extraordinàriament luxoses (amb piscines, pistes de tenis, …) en Sòl No Urbanitzable de l’ombria del sud del terme municipal» .

En virtut de l’escrit la conselleria va enviar un agent mediambiental al lloc per a la realització d’una inspecció. Després de la seua visita Territori va exigir al consistori la presentació de les llicències d’obres concedides. L’ajuntament governat pel popular Manuel Reig les va enviar si bé la reacció del Consell va ser precisament la petició de l’anul•lació de part de les llicències. Una decisió que l’ajuntament de l’interior de la Marina Alta va recórrer el passat 5 de juliol.

Amb tot, la conselleria adverteix en la mateixa carta remesa a Agró que «s’està procedint a l’elaboració dels informes necessaris» per part de l’Advocacia de la Generalitat a fi de, si procedeix, impugnar les llicències concedides pel consistori.

La proliferació a l’Atzúvia de vivendes de gran extensió sobre sòl no urbanitzable i en parcel•les inferiors a 10.000 metres quadrats també ha sigut denunciada reiteradament per l’associació local Gelibre i el grup municipal del Bloc, els que han acusat a l’alcalde, el popular Manuel Reig, de permetre les suposades il•legalitats comeses per coneguts promotors. De fet, davant de la sospita d’irregularitats Gelibre va demanar, sense èxit, a la conselleria al gener del 2007 que retirara les competències urbanístiques a l’ajuntament.
282 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!