Curs de valencià i castellà per a residents europeus

La regidoria d’Educació, que dirigeix la independent Elvira Ciurana, ha elaborat un programa per a què els residents europeus de Pego coneguen les dos llengües oficials de la Comunitat. El programa està subvencionat i no té cap cost per a l’ajuntament i els usuaris. L’objectiu pretén integrar als residents estrangers en la vida del poble. Comencem l’informatiu parlant de Pego i de la integració de la població estrangera que a Pego ja supera amplament el 15%. I és que a la Marina Alta hi ha quasi tants estrangers com a persones nascudes a Espanya. Aixó ha provocat en nombrosos municipis conflictes lingüístics i enfrontaments socials.

Per a què això no passe i per a facilitar la integració de les persones estrangeres que han optat per viure al nostre municipi, la regidoria d’Educació, que dirigeix la independent Elvira Ciurana ha elaborat un programa per a què els residents europeus aprenguen els dos idiomes oficials de la Comunitat: el valencià i el castellà.

El curs està subvencionat i no suposarà cap cost per a l’ajuntament ni tampoc per a els usuaris. Ciurana va explicar a Ràdio Pego que amb aquest curs es facilitarà la integració d’aquestes persones en la llengua i la cultura nostra i facilitarà el manteniment de relacions entre la població, l’accés al món laboral, als serveis públics i sobretot, establirà un espai de comunicació oral entre les persones de distintes procedències.

Els grups prevists són reduïts per a facilitar l’aprenentatge ja que com a màxim estaran formats per 15 alumnes. El curs té una durada de 70 hores i tindrà lloc des del proper 17 de setembre fins el 20 de desembre. Les classes es realitzaran al Centre de Formació d’Adults Pérez Ramos. El període de matriculació s’inicia el proper 3 de setembre i s’allargarà fins el 14 de setembre. Les persones interessades poden matricular-se a l’ajuntament de Pego de dilluns a divendres i de 10 a 13.00 hores o al propi centre Pérez Ramos de 19.00 a 21.00 hores de dilluns a dijous. Cal dur una fotocopia del NIE o passaport i una foto de mida de carnet.
328 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!