Tres sardines disfressades anunciaran el Carnestoltes de Pego 2018

Eixa ha estat la decisió del jurat del XXVI Concurs de Cartells de Carnestoltes que es va fallar el passat 3 de gener. ‘Ja venen, ja caminen, ja desfilen les sardines’ és el títol de l’obra guanyadora, de la il·lustradora de Muro d’Alcoi, Helga Pérez. L’accèssit al millor cartell de Pego enguany ha estat per a Il·luminada Vidal per l’obra ‘Diversió i Alegria’.

IMG_4603A última hora del matí de dimecres, 3 de gener, es reunia el jurat del XXVI Concurs de Cartells de Carnestoltes per tal d’elegir el cartell anunciador de la festa més popular de Pego. El jurat va estar format, en esta ocasió pels experts en la matèria; Filibert Siscar i Silvana Peris, ambdós llicenciats en Belles Arts i amb experiències anteriors en este tipus de decisions, en haver participat amb anterioritat com a jurat d’este concurs. La Regidora de Cultura, Laura Castellà i l’Alcalde i Regidor de Festes, Enrique Moll, completaven el jurat del concurs.

IMG_4620En esta edició es van presentar un total de 16 obres de tot arreu de la geografia nacional. L’autora de l’obra guanyadora, però, és natural de Muro d’Alcoi. Es tracta de la il·lustradora Helga Pérez, qui va presentar al XXVI Concurs de Cartells de Carnestoltes l’obra ‘Ja venen, ja caminen, ja desfiles les sardines’, una composició senzilla amb tres sardines com a protagonistes, una primera de color blau, avituallada amb un flotador, una segona taronja disfressada amb unes plomes de colors i una tercera morada amb llàgrimes als ulls, com il·lustrant les tres festes que acompanyen Carnestoltes, la Baixada del Bullent, el mateix Carnestoltes i Pinyata, amb la sardina com a element distintiu de la població de Pego i una nit que va prenent protagonisme al Rei d’en Carnestoltes.

IMG_4613L’encarregat de comunicar a la guanyadora la decisió del jurat va estar l’alcalde i regidor de Festes, Enrique Moll. Esta, en conèixer la notícia va mostrar sorpresa i alegria alhora. Una reacció que no és d’estranyar si tenim en compte que el Cartell de les Carnestoltes de Pego 2018 serà un dels més reproduïts en estos mesos de gener i febrer, atenent la popularitat de la festa pegolina.

IMG_4617Entre les 16 obres presentades al XXVI Concurs de Cartells de Carnestoltes hi havia 5 propostes d’autoria local. Una xifra important, animada, potser perquè des de l’any passat el consistori pegolí mira pels seus i les seues artistes locals, amb la incorporació a este concurs d’un accèssit al millor cartell de Pego. Enguany, la guanyadora pegolina va ser Il·luminada Vidal amb l’obra ”Diversió i Alegria”, un cartell amb el bust d’un dimoni emmascarat com a element central d’un llenç cobert de confeti.

 

2520 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!