El Museu d’Art Contemporani de Pego inclòs en la nova Xarxa de centres d’art contemporani de l’entorn rural que l’Agència Valenciana del Turisme ha creat per unir l’oferta cultural de l’interior

Francesc Colomer va anunciar el passat 5 de gener que la Xarxa disposa ja de 26 recursos culturals de les tres províncies i està oberta a noves incorporacions. Esta nova Xarxa està inclosa en el programa de Creaturisme de l’AVT i l’objectiu és contribuir al desenvolupament turístic de les zones de l’interior.

L’Agència Valenciana del Turisme ha incorporat l’oferta cultural de l’interior de la Comunitat Valenciana a l’oferta turística del territori rural per a contribuir així al seu desenvolupament turístic. D’esta manera, la Generalitat està treballant en una nova iniciativa turística, la Xarxa de centres d’art contemporani de l’entorn rural.

Segons va avançar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el passat 5 de gener, «es tracta d’una nova Xarxa que identifica i proposa un producte turístic entorn dels centres i iniciatives relacionades amb l’art contemporani en l’entorn rural de les tres províncies».

En este sentit, anunciava que «fins al moment, la Xarxa disposa ja de 26 recursos culturals i està oberta a noves incorporacions, que s’aniran sumant al llarg de 2018». Francesc Colomer va voler ressaltar que esta iniciativa turística s'emmarca dins del programa que ha impulsat l'AVT de #CreaTurisme, que «permetrà crear itineraris i rutes culturals per a dinamitzar el turisme en estes zones i posar en valor l'oferta turística existent», afegia.

Així mateix, assenyalava que «este projecte pilot en la Comunitat està en fase de creació» i assegura que tècnics del seu departament junt amb agents responsables dels centres i iniciatives culturals de municipis de l'interior de la Comunitat, ja estan treballant per a posar en marxa una microsite dedicada a la Xarxa, a la que s'incorporaran tant la descripció de cada un dels recursos com les propostes turístiques que es generen entorn d'ells.

Entre els recursos culturals incorporats a la xarxa de centres d'art contemporani de l'entorn rural es troben els propis centres d'art, com a museus i galeries, tant d'àmbit públic com privat, així com iniciatives culturals que versen des d'esdeveniments, festivals i fires entorn de l'art contemporani.

La província d'Alacant oferix interessants propostes amb centres d'exposició de caràcter permanent, com la Casa Museu Francisco Torregrosa, a Muro d'Alcoi, dedicada a l'obra del pintor, i el Museu Julio Quesada a Crevillent, que arreplega l'obra del cèlebre aquarel·lista.

vgeneral02A la Marina Alta s'inclouen el Museu d'Art Contemporani de Pego, que alberga, entre d'altres, algunes de les moltes obres premiades en el Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego que ja ha sobrepassat els 40 anys de vida; l'Espai d'Art Contemporani Salvador Sòria de Benissa, de recent creació i que es nodrix de les obres dels diferents guardonats del premi que porta el mateix guardó. I, en l'apartat d'esdeveniments i iniciatives de caràcter temporal, s'incorpora a la Xarxa l'esdeveniment denominat Art al Vent, de Gata de Gorgos, una interessant mostra a l'aire lliure de creació tèxtil, i el festival de street art Muralitza't, en Muro d'Alcoi.

Una vegada identificats els recursos, a través d'esta Xarxa de centres d'art contemporani en l'entorn rural es proposaran diferents rutes i itineraris dedicats a les diferents temàtiques o recorreguts provincials, a més d'una ruta general vertebrant la Comunitat Valenciana.

9111d698ceb1019ca8e0a0c408cc96e4Recordem que el Museu d'Art Contemporani de Pego està situat a la primera planta de la Casa de Cultura. Es va inaugurar al 1991 amb els fons que constituïxen les obres premiades en el Certamen Nacional de Pintura "Vila de Pego", la primera edició del qual és de l’any 1976. Les obres que configuren el fons del Museu procedixen fonamentalment dels premis del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego, però també cal destacar la important donació que van fer “Els Amics del Museu de Pego” i també les donacions de destacats artistes i galeries d’art.

El Museu d'Art Contemporani de Pego s'ha convertit amb els anys en una importantíssima pinacoteca i ha esdevingut un centre de primer ordre, dinamitzador de l’oferta cultural i turística de la ciutat, així com de les inquietuds artístiques que sempre ha tingut la Vila de Pego.

 

1612 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!