Pego ja compta amb el seu II Pla d’Igualtat

Este va ser aprovat, per unanimitat, en un ple extraordinari celebrat el passat 29 de desembre de 2017. Este ha estat elaborat per la Uned de Dénia i està previst que s’execute en quatre anys. Entre les primeres estratègies a desenvolupar d’este pla es contempla la creació d’un Consell Municipal d’Igualtat en el que estarà representada la societat pegolina a través de totes les forces polítiques de la localitat i també de totes les associacions.

20180109_144335En el ple extraordinari celebrat el passat 29 de desembre de 2017 a l’Ajuntament es va presentar per a la seua aprovació el denominat ‘Pla d’Igualtat’ que ha elaborat la Uned de Dénia per a la regidoria d’Igualtat. A diferència de l’anterior, este es desenvoluparà en quatre anys i sis àrees d’actuació: 1) l’administració local, 2) Desenvolupament local, ocupació i conciliació, 3) Coeducació, cultura i oci, 4) Salut i esport, 5) Violència de gènere i inclusió social i 6) Participació ciutadana. José Merí, responsable de l’àrea afirmava que este pla «és una continuïtat» del que es va aprovar en 2015 i té com a objectiu seguir contribuint en matèria d’igualtat.

Alícia Siscar, des de Ciutadans de Pego Independents, va assenyalar la novetat que va suposar el I Pla d’Igualtat i va confiar que «este vaja molt millor».

Per part del PP, Ana Ortolà, va demanar que, «tal com posa al pla es tinga un major control del que són els terminis d’execució». Així mateix, sol·licitava que els partits de l’oposició estigueren inclosos en la Comissió tècnica per a «fer-li un major seguiment i saber en quin està periòdicament».

Anna Sastre, des de Compromís per Pego, preguntava al regidor d’Igualtat si es creu el Pla perquè, apuntava, «és més ampli que l’anterior i l’anterior ja hem vist que hi ha coses que no necessitaven ni recursos econòmics ni molt de temps per a fer accions i no es van fer». És per això que des de Compromís consideraven que «és important que el regidor es crega el Pla per a poder posar-lo en pràctica». D’altra banda, se sumava a la demanda dels populars de què els partits estiguen inclosos en la Comissió tècnica per poder contribuir al desenvolupament del Pla.

José Merí, va assegurar que «hi haurà una major vinculació entre les forces polítiques perquè està previst que una de les primeres estratègies a desenvolupar serà la creació d’un Consell Municipal d’Igualtat en el que estarà representada tota la societat pegolina a través de les forces polítiques de la localitat i també totes les associacions». Concloïa el regidor d’Igualtat, contestant directament a la interpel·lació de Compromís que «sí, que jo me’l crec [el Pla]».

El II Pla d’Igualtat de Pego va ser aprovat per unanimitat.

 

1400 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!